Waar kan ik een goed, gezonden hamster halen?

Mijn konijn is is zaterdag 9 juli dood gegaan.
Ik wil graag een goed gezonden hamster en als het kan met kooi.
Waar kan ik dat halen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ligt eraan waar je woont, maar bijna alle Pets Palace filialen hebben een goede fokker dus. ;)

Gewoon bij de dierenwinkel, dan niet de allergoedkoopste uitzoeken maar een goede waar de mensen ook verstand van zaken hebben.

Ik heb een hamster die is ongeveer al 3/4 jaar. Heel oud dus voor een hamster! Ik heb hem gekocht bij de Boet in Enkhuizen!

En toch raad ik het niet aan om je hamster in een dierenwinkel te kopen. Dit zijn idd vaak doorgefokte beestjes en vaak erg bang. Het kost veel tijd om de hamster dan een beetje handtam te krijgen (weet ik uit ervaring). Wat je wel kunt doen is óf een goede fokker zoeken en daar ook eens gaan kijken óf naar een groene school te gaan, die zelf dieren houdt. Ikzelf zit op de groene welle te zwolle, wij hebben regelmatig hamstertjes te koop (2 euro) en deze zijn goed gesocialiseerd en gezond (niet om te promoten, maar als je er zicht op hebt kun je dat zo beoordelen). Als ik deze vergelijk met die uit de dierenwinkel zie ik voornamelijk een verschil in gedrag. De hamsters uit de dierenwinkel worden amper tot nooit op gepakt en kennen dat dus ook niet met als reactie: bijten. Op een groene school worden ze regelmatig gehanteerd door de studenten daar en weten die beestjes niet beter. Veel succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100