Mijn dwergpapagaai eet sinds kort het papier wat op de bodem van zijn kooi ligt. Is dat wel goed?

Hij is verder gewoon gezond. Af en toe laten we hem uit de kooi en mag je even door de kamer vliegen. Maar we merken dat hij sinds kort het papier met zijn snavel kapot maakt maar of hij dit opeet kan ik niet zien. Alleen vreemd dat hij hier sinds kort mee begonnen. Kent iemand dit gedrag en moet ik me zorgen maken over de vogel?

Toegevoegd na 1 minuut:
Hij krijgt voldoende voer en water. Dus daar ligt het niet aan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat doen dwergpaagaaitjes. Ze eten het niet op hoor maar versnipperen het alleen. Wat je kunt doen is schelpenzand op de bodem.Is goed voor de vertering van het voer want er zit maagkiezel en grit in wat hij wel opeet. En als er een stukje krant wordt opgegeten is dat geen probleem. Ik gaf mijn papagaaitje 1 keer in de week een wc rolletje daar speelde hij uren mee.

de snavel van zo'n vogel groeid door, in de natuur slijpen ze dat aan steen of bomen. In de kooi hebben ze alleen de tralies of papier. Bij de dierenspeciaal zaak kan je een stenen stokje kopen in verschillende maten. Informeer daar welke voor jou vogel goed is. Papier eten doen ze niet ze versnipperen het alleen maar. Wil je meer weten er is een site waar diet alles op staat, koppie krouw heet het volgens mij. Veel succes met je vogel....

Bronnen:
Vogels

Weet je zeker, dat hij het ook echt opeet? Veel papegaaien vinden het leuk, om papier te versnipperen. Doet de mijne ook graag! Vooral het geluid vindt-ie heel spannend.Er is zelfs een speeltje ontwikkeld om een papegaai met papier te laten spelen: http://www.goedkoopdierenspeelgoed.nl/?page=catalog&view=product&product_id=475 Toegevoegd na 2 minuten: http://www.koppiekrauw.com/Gedrag-pagina's/gedrag-plukken/plukken-spelen.htm Op deze site wordt het aanbieden van papier en karton zelfs aangeraden om verveling tegen te gaan.

Dat is normaal gedrag als ze broeds zijn. Als zij dat eerder niet deed, kan dat de reden zijn.

Papagaaien zijn echte knagers, vooral de vrouwtjes. De mijne zit altijd aan het behang te pulken. Maar ze eet het niet op! Boeken en kassabonnen e.d. zijn ook interessant.

Het is normaal ,en die van mij die stopt alle snippers tussen zijn veertjes totdat hij helemaal vol zit, dan vliegt hij naar zijn kooitje en kijkt telkens weer verbaasd dat al zijn papiertjes er uit zijn gevallen. En zo gaat het al 5 jaar.. :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100