is een oppashond slecht voor je eigen hond?

ik zit eraan te denken weer een oppashond in de zomervakantie is huis te nemen, maar ja mijn hond is ook al weer wat ouder, dan vorige keren (2 jaar geleden had ik meerdere honden meerder weken in huis.) ging het goed.
ze is bijna 10 jaar. is het dan nog verantwoordelijk om er zomaar een andere hond bij te doen?
alvast bedankt voor het meedenken

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk! De leeftijd maakt niets uit! Als je hond gezond en sociaal is dan maakt het niets uit! Gewoon lekker op neutraal terrein(Waar ze beiden nog niet zijn geweest) kennis laten maken. Gaat dat goed? Dan spreek je dicht bij huis af en dan lopen jullie samen naar je huis toe. Hup, naar binnen, en genieten! ;-)

Ik heb het zelf ook gedaan, ik denk niet dat het slecht voor je eigen hond zal zijn. Misschien dat ze niet meer zo goed kunnen samen 'spelen' maar dan zou ik ze gewoon wat meer apart houden, vooral 's nachts natuurlijk.

je kent zelf je eigen hond het beste om dit in te schatten. Als het voorheen altijd goed ging, waarom nu niet dan? Misschien kun je uitkijken naar een rustigere hond ?

Voor je een logeerhond in huis haalt, moet je enige tijd te voren de honden laten kennismaken. Dat kennismaken moet in je eigen huis gebeuren. Je kunt dan observeren of de honden samen overweg kunnen en of jouw hond daar niet van in de war raakt. De ene hond is de andere niet. Een te wilde, onopgevoede hond kan een belasting zijn voor een oudere hond. Een rustige uitgebalanceerde hond kan een goede speelkameraad zijn en een aanvulling. Als je meer met dit bijltje gehakt hebt kan je dat best, na een kort bezoekje van een of twee uur, inschatten.

er vanuitgaande dat het hier gaat om honden die geënt, gezond en vrij zijn van parasieten en andere ziekten kan het wat dat betreft geen kwaad. is je hond sociaal naar anderen honden kan het ook geen kwaad. maar het ligt aan de oppas hond. is dit een jong springend druk ding dat blijft dollen en stuiteren en volledig vertrouwd op zijn puppybescherming (wat ik nu doe moet ik niet doen als ik groter ben) dan zou ik het beslist niet doen. zoek een hond uit die ook rustig is, en jouw hond niet continu lastig valt. honden van 10 kunnen heel kwiek zijn, maar ze kunnen ook echte oudjes zijn. zelf weet je vast wel wat voor oppashond er matched met je eigen hond, en probeer het ander een dagje uit om te kijken hoe het gaat samen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100