pup van 12 weken eet aan de muren ?

onze pup van 12 weken betrapte ik eergister dat hij opeens aan de muur bezig was.
Nu doet hij het elke dag. Het is een hoekje waar vroeger een schoorsteen zat. en het lukt hem ook nog om de stukjes eraf te krijgen. Wat zou dit kunnen zijn ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Puppy's knagen nou eenmaal graag!! Je moet hem er goed voor straffen en laten merken dat het niet mag...

Puppis hebben behoefte om te knagen. Meer dan dat is het niet. Geeft hem iets waar hij wel op mag bijten en haal hem steeds weg bij die plek. Zeer consequent zijn. Niet 1 keer toestaan, ook niet per ongeluk: dat betekent dus constant opletten. Zeg tijdens het weghalen "nee", of welk ander woord dan ook, zodat hij leert dat dit woord betekent, dat iets niet mag. Meteen bij het weghalen dus iets geven waarop hij wel mag bijten. Toegevoegd na 1 uur: *Puppis* = Puppies...excuus ;-))))

Waarschijnlijk zit er iets wat voor hem lekker ruikt of misschien zit er wel een lekker smaakje aan. Je moet zorgen dat hij genoeg speeltjes heeft om te kauwen. Zodra je ziet dat hij weer naar dat plekje gaat zeg je: nee of foei (net wat je wil gaan gebruiken in de toekomst), haalt hem daar weg en geeft hem een speeltje. Het beste is om een pup in de bench te doen als je weg moet, is veilig voor je meubels, schoenen e.d. en de pup kan zich ook nergens aan bezeren.

Een tip: ik had vroeger een blikken busje met klein geld in de kamer staan. Telkens ik onze pup zag knagen aan meubelen gooide ik het doosje naast hem. Hij schrok dan zo erg van het lawaai dat hij bij mij troost kwam zoeken :) Op de duur snapte hij dat er iets onaangenaams gebeurde als hij aan stoelen of kasten ging knagen, en hij heeft het nooit meer gedaan. Uiteraard moet je zorgen voor kluifjes of kauwspeelgoed, want een pup moet nu eenmaal ergens aan kunnen knagen.

Honden kluiven en knagen graag, want in de natuur eten ze hun prooi helemaal op, dus ook de zachte botten en kraakbeen. Zo houden ze hun gebit schoon. Maar puppies hebben dat nog veel meer vooral ook omdat ze aan het wisselen zijn en door speelsheid. Het beste is om je pup na het eten een kauwbot te geven van onderhuidsbindweefsel. Dat zijn de witte kluiven. Deze zijn hard genoeg om op te kauwen, maar ook zacht genoeg om er stukjes vanaf te bijten. Ze worden ook niet klef en vies maar worden volledig opgegeten. Bovendien is het goed voor je pup om hem dit aan te leren. Ten eerste houdt je zijn gebit optimaal en ten tweede heeft hij wat te doen als hij zich verveelt of als jullie er niet zijn.

snoopy , het zou kunnen dat hij behoefte heeft aan kalk.Maal of hak een zacht botje klein , of geef hem 'n heeel zacht klein botje . NIET van gevogelte! Het stukje bot moet geen scherpe puntjes hebben. Daarnaast kan je hem zo'n "namaakbot"geven om op te kauwen . Maar daar zit geen kalk in .Dat is alleen om hem bezig te houden. De geur vind hij lekker , en het is ook goed voor het wisselen van de tanden. Als hij door het zachte botje ophoudt met de muur , geef hem dan geregeld zo'n botje.Succes. De "botten"op de foto van Loenie zijn perfect. Er zijn vele soorten.

Het is een ontdekkingsreis voor je pup en een puppy heeft nu eenmaal geen handjes om te voelen dus voelt alles met zijn bekkie. Zo voelt hij of iets hard zacht koud en warm is en soms ontdek je een nieuw smaakje, nieuw structuurtje en dat is soms best lekker!!! Ook die loszittende tandjes zijn erg vervelend en als je aan iets begint te knagen, geeft dat ook verlichting (baby's hebben hun bijtring) En als de tandjes los zitten is een harde muur/ding/tafelppoot/stoelpoot het enigste waarmee je die rottandjes eruit krijgt, Kindjes wiebelen met hun vingers de tandjes eruit, maarja, je puppy kan dat niet he. Voorderest lees ik hier al allemaal tips wat je er aan zou kunnen doen. Veel plezier (van) met je puppy, geniet er ondanks dit dingetje lekker van, ze zijn zo snel groot!

ik weet niet in hoeverre je je verdiept heb in het gedrag van een pup voor je er een aanschafte, maar het dier mankeert niets. wat het kan zijn? puppengedrag. je hebt spray (anti knabbel, en nee het is niet voor konijnen, echt voor honden) die je op een knaagplek doet. uiteraard moet je er wel voor zorgen dat de pup ergens anders zijn knaag behoefte op kan botvieren. (een speeltje, een botje, iets wat geen gevaar voor m oplevert en wat ie ook nog eens heel aantrekkelijk vind) dus hond mee de dierenwinkel in, laat m wat uitzoeken, haal een flesje spray, en misschien gelijk een boekje over het gedrag van een pup. opvoeden is ook een aanrader trouwens bij een pup, en ook hier kan je ook genoeg leesvoer over vinden (ook op het net)

mijn puppy had de schrik van zijn leven op gelopen, toen ie an de elektriciteitskabel (verlengsnoer) volop bezig was, hij is er zelf achter gekomen dat ie best niet meer in dergelijke zaken zijn jonge tandjes plaatst....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100