mijn kat heeft een trauma van een deur waarschijnlijk zijn staart pijn deed, hij is nog steeds bang voor deuren soms hoe komt hij er vanaf?

mijn kat is nu bang voor deuren, nadat hij een nare ''iets'' heb gehad met de deur, hoe kan ik hem helpen hoe hij er van af komt, en kan dat eigelijk nogwel?
hij is 11 jaar oud.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Katten van een "trauma' afhelpen vergt geduld, aandacht, een hoop tijd en energie. Zelf heb ik een kat gehad, met een trauma voor grote schoenen, vooral als er een man aan vast zat. (zo ongenadig hard geschopt ooit door een grote vent). De eerste paar keer, dat mijn vriend thuiskwam van het werk, vloog de arme stumper van mijn balkon af (geen nood, was maar 1 hoog). Hij was ook bang voor hem. Maar met een hoop geduld, en energie...is het helemaal goed gekomen! Mijn vriend kwam altijd heeeeel rustig binnen, meteen schoenen uit, en heel rustig in het huis lopen. De schuifdeur naar het balkon dicht, zodat hij niet weg kon. En zo hebben we langzaam zijn trauma kunnen verhelpen. Je had hem moeten zien, binnen een paar maanden, zat hij heerlijk op schoot bij die "enge" grote kerel en liet zich verwennen. Feit bleef wel, dat er nooit iemand met grote of lawaaierige schoenen naar binnen kon als het een man betrof. Maar daar hou je dan gewoon rekening mee. Vertrouwen komt te voet, en gaat te paard. Geduld en heel veel liefde, en wat heel belangrijk is, herkén het gedrag van je kat. Desnoods bestudeer je hem. Hoe reageert hij, wat doet hij, en hoe kan jij dat aanpassen. Bijvoorbeeld, nooit de deuren dicht, of hard dicht laten klappen, of er samen doorhen lopen. Zorg dat hij het vertrouwen weer terug krijg. Dit kan maanden duren hoor, en afhankelijk van de zwaarte van het trauma...zelfs een jaar of langer, anderen komen helaas nooit van hun trauma af. Heel veel succes ermee! Ik hoop dat je kat, straks heerlijk relaxed door zijn domeintje kan lopen ;-)

Ik denk niet dat je een kat makkelijk van een trauma af kan helpen. Ik denk dat je het beste de trauma voor de kat moet vermijden.

Misschien zou je kunnen proberen om geduldig de deuren te gebruiken als een soort van training dmv bv haar voer daar in de buurt te zetten en er kattegras naast te zetten. En haar telkens lokken door de deur met iets heel lekkers in je hand. Misschien kun je ook een krabplankje tegen de deur plaatsen. Of je smeert een stukje leverworst op een stukje van de deur en wellicht krijgt ze dan een heel andere kijk op de deur. Hopelijk kun je er iets mee.

Tijd heelt alle wonden! Mijn 'slimme' katertje had ooit het lef om op een ladder te klimmen, die opgeborgen tegen een muur aan stond. Je raad het al, die ladder viel om met hem eraan, dus hij kwam onder die ladder terecht. Maanden is hij bang geweest als hij de ladder zag, inmiddels heeft hij zelfs weer interesse voor de ladder! Ik zou het gewoon even aankijken.

Snoepjes steeds dichterbij de deur leggen. Mijn hond had hetzelfde probleem met een grote plantenbak (daar was trouwens niets engs mee gebeurd, gewoon bang)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100