kan de sterilisatie van een poes ongedaan gemaakt worden?

heb poezen van het asiel waar ze standaard gesteriliseerd worden. zou willen weten of dit ongedaan gemaakt kan worden om ze dus kittens te kunnen laten krijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hieronder het antwoord van een dierenarts Nee ik vrees dat het ongedaan maken van een sterilisatie niet mogelijk is. De woordkeuze is ook een beetje verkeerd. Bij het steriliseren van poezen verwijderen we de beide eierstokken. Eigenlijk is het dus een castratie van de vrouwelijke dieren. Het doel is ook om de hormonen met hun invloed weg te nemen. Bij een echte sterilisatie laat je de eierstokken zitten (en dus de hormoonproduktie) en zou je alleen de eileider af binden ter preventie van drachtig worden. Zeer waarschijnlijk is jouw poes gecastreerd en is deze castratie onomkeerbaar. Succes verder Dierenkliniek Buitenveldert

Natuurlijk kan dat niet!

Nope dat kan niet meer! Als het eenmaal gedaan is komt het niet meer ongedaan.

Gelukkig kan dit niet. Als je kittens wil, ga dan gewoon ff naar t asiel of hoor ff rond. Aanbod genoeg. Er worden jaarlijks al genoeg ongewenste kittens en katten afgemaakt met als enige reden dat er gewoon te veel zijn.

Dat kan niet, er zijn essentiële onderdelen verwijderd en die heeft de dierenarts echt niet bewaard....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100