Teefje krabt huid kapot. Wat kan ik er op smeren?

Ons teefje heeft een echo gehad of ze zwanger was en daarbij hebben ze haar onderbuik geschoren.Alleen nu jeukt dat daar zo dat ze zich helemaal openkrast.
Wat zou ik daarop kunnen smeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan (zonder recept) bij de dierenarts Dermiel honingzalf halen. Een hele fijne zalf voor wondjes en huidirritatie en veilig voor dieren. Calendulazalf kan je ook veilig smeren, mits ze het niet oplikt. Soms wordt zo'n scheerplek zo geïrriteerd dat deze ontstoken raakt. Wordt het vurig rood en warm, dan even terug naar de dierenarts, dan zijn zwaardere zalfjes nodig. Wat weer niet zo wenselijk is vanwege de zwangerschap. De dierenarts verkoopt als het goed is ook Medical Pet shirts, speciale rompertjes die het lijfje afschermen, zodat ze niet kan krabben. Je kan ook zelf creabea in de weer met een (kinder) t-shirt of babyromper (weet niet hoe groot je teefje is). Trek deze achterstevoren aan, zodat het hoofdgat bij de kont zit, dan kan daar de staart doorheen, onderkant vastmaken aan het halsbandje. NBn Is ze inderdaad zwanger? Hoeveel pups? We zijn nieuwsgierig ;)

Ik zou er sowieso niets zelf opsmeren, maar even langs de dierenarts gaan! Dan weet je in ieder geval zeker dat het goed komt. Succes!

Johannesolie dat doet bijna iedereen die ik ken en ik ook.

Uierzalf, werkt goed bij onze hond wanneer deze last heeft van jeuk en wondjes maakt

Gewoon een kraag kopen bij de dierenarts. Voorkom je een hoop ergenis. Voor u en de hond. Suc6

echinaforce zalf , het helpt echt goed.. en gefeliciteerd met de puppies...

Ik vind het triest als je alleen een hond belet om iets aan haar/zijn jeuk te doen door een kraag of een shirt aan te doen. Daar wordt het beestje stapelgek van. Belangrijkste is om de oorzaak weg te nemen en daar zijn voldoende middeltjes voor genoemd. Ik kan misschien nog Irriderm noemen of metholpoeder (alleen gebruiken als de huid niet kapot is !) wat bij de meeste drogisten te koop is. En anders de dierenarts bellen.

als mijn hondje geschoren is heeft die ook altijd erge jeuk ik was hem daarna een keer en dan is het kriebelen en de jeuk ook over misschien het proberen waard

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100