Is mijn kakariki een man of een vrouw?

Is gekocht als een man, maar een kennis van mij (die kakariki kweekt) twijfelt. Ik ben benieuwd of iemand van jullie een idee heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat er bij kakariki's geen kleurverschil is tussen man en pop, is dat niet een-twee-drie te zeggen van een foto. De enige manier om er achter te komen is door je in verbinding te stellen met een kromsnavel-fokker en liefst met iemand die de kakariki fokt. Deze persoon kan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het geslacht bepalen door de stand van de bekkenbeenderen te voelen. Bij popjes (de vrouwelijke vogel dus) staan deze verder uit elkaar dan bij het mannetje. Het is niet zo dat je, door er een partner bij te zetten, automatisch kunt fokken. Kakariki's zoeken graag hun eigen partner uit. Niet iedere combinatie zal geslaagd zijn. Dit even ter aanvulling, wanneer je na geslaagde geslachtsbepaling zou willen fokken.

Als die kennis van jou die ze kweekt (en er dus verstand van heeft) al twijfels heeft dan moet je niet verwachten dat wij hier op basis van de foto kunnen zeggen of het een mannetje of vrouwtje is. Bij de meeste vogels is het nu eenmaal erg moeilijk te zien. Mijn agapornis had alle uiterlijke kenmerken van een mannetje, totdat ze eieren begon te leggen, vrij uniek voor een mannetje. Sjaak werd dus Sjaakelien. Als ik zo online kijk, dan zijn de criteria: - de snavel van het mannetje is fors groter dan van het vrouwtje - Het vrouwtje is ook een stuk kleiner dan het mannetje (kan wel 3 centimeter schelen) Maar goed, om dat dan goed te kunnen zien, zou je er een tweede kakariki bij moeten zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100