Mijn hond wordt agressief (blaffen, grommen, tegen mensen opspringen) als er bezoek komt.. waar kan dit aan liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is van belang te weten in welke rasgroep je hond thuis hoort. Is het een hond waarvan het ras thuis hoort bij de waak en verdedigingshonden, dan zal hij waakzamer zijn, dan b.v. een jachthond. Iedere hond heeft het recht de leider van de roedel te waarschuwen bij onraad. De ene hond zal dat naar aard en aanleg feller doen dan de andere hond, die niet als waakhond geboren is. Als de leider heeft aangegeven dat hij de waarschuwing heeft opgepikt, is er verder voor blaffen geen aanleiding meer. Hier nu zit de moeilijkheid. Van meet af aan moet een hond geleerd worden stil te zijn, als de baas gewaarschuwd is dat er wat aan de hand is. Drie maal aanslaan is echt het maximum. Op een teken van de baas moet een hond zijn rustplaats innemen en de verdediging van het territorium aan de baas overlaten, die wel zal roepen als hij het niet alleen af kan. Als er visite komt geldt dus deze regel: waarschuwen mag, daarna stilte en terug naar de plaats. Een hond hoeft niet de gast te verwelkomen. Hij is de laagste in rang en mag pas komen als hij geroepen wordt. Ook niet mee aan de riem naar de deur, dat is nergens voor nodig. Je zult de hond dus moeten trainen om op zijn plaats te blijven als jij dat vraagt. Daar moet je dus mee beginnen als er niets aan de hand is. Iedere dag weer, tot hij blijft liggen zolang jij wilt. Opspringen tegen mensen mag hij nooit, dat is een teken van overheersing. Afgelopen dus. Grommen tegen baas of vreemden, dat maakt de baas wel uit tegen wie er lelijk moet worden gedaan. Dit gedrag vraagt om een onmiddellijke correctie. Voor je het weet gaat dit over in aanvallen en bijten. Kortom, als je vraagt waar dit gedrag vandaan komt, heb ik maar een antwoord: deze hond heeft de leiding overgenomen. Als je het zelf niet aankunt, zoek dan een hondentherapeut op via je dierenarts , (er zijn te veel kneuzen bezig en hij weet waar de goede zit). Als je dit laat lopen, zit je straks echt met de gebakken peren! De Hondenfluisteraar is goed om naar te kijken, maar dit vraagt om persoonlijk advies. Doen hoor!

Dat kan allerlei oorzaken hebben, die eventueel uit het verleden stammen van de hond, of vorige eigenaren, of andere trauma's. Het kan ook zijn, en dat denk ik, dat de hond het huis ziet als zijn domein, waar hij de leider van is. Natuurlijk is hij niet de pack leider, maar dat hoor jij te zijn. Jij bepaalt, wanneer de hond rustig is, door zelf rustig te zijn. De hond laat dit dominerende gedrag niet zien, indien hij in toom wordt gehouden door de roedelleider. Indien je dit overwicht niet hebt, moet je leren hoe je de leider van je pack kunt worden. Bij sommigen is dit binnen een dag gebeurt. De beste honden (en mensentrainer) die je maar kunt bedenken, komt binnenkort naar nederland http://www.tickets4u.nl/tickets/Cesar_Millan/4028.html Je kunt hier ook afleveringen bekijken, over hoe hij met probleemhonden omgaat. Vaak ligt het probleem echter niet bij het beestje, maar bij de eigenaren. (niet weten hoe om te gaan met). Ik raad je aan een paar afleveringen te kijken (National Geographic) want deze man verricht wonderen, maar je kunt er zoveel van leren, en het zelf ook (uiteindelijk) makkelijk doen! http://www.cesarsway.com/dogwhisperer/ Succes ermee!

Dat ligt niet aan de hond, maar aan zijn baasje. Je moet de hond leren dat hij rustig blijft zodra de bel al gaat. Laat hem al helemaal niet richting de deur gaan. Zodra hij ook maar probeert te reageren geef je een klein zijwaartse rukje aan de riem en moet hij gaan zitten. Toegevoegd na 30 seconden: Oefenen in opvoeden dus ;-)

Territorium drang!

waarschijnlijk is er iets mis gegaan bij het opvoeden. een van de oorzaken kan zijn dat je hem toen hij jong was te weinig gesocialiseerd met vreemde mensen. nu hij ouder is geworden is hij afhankelijk van jou en ziet de vreemde mensen als een bedreiging. ook kan het probleem zijn dat je toen hij klein was hem heel erg heb vertroetelt. nu denkt de hond dat jij zijn bezit ben en denkt hij nu zijn territorium af (jij dus!) waarschijnlijk handig om een hondentrainer te regelen dus!!!

Hond erkent geen alfa. Het is respectloos voor honden om zich zo te gedragen. Er is simpel weg niemand die hem op zijn plek zet. Dit gaat over alfa gedrag en dat heeft niks te maken met agressie of geweld. Dit is gewoon psychologisch boven je hond staan. Ik durf te wedden dat hij tijdens of voor het eten krijgen ook lastig is. Dit zie je dan ook vaker.

Jouw hond is te beschermend naar jou en je familie en duldt dus geen vreemden op zijn terrein. Echter jij of je familie moet hem op zijn plaats wijzen, want het is dominant gedrag, dat niet toelaatbaar is. Jij bent de hoogste in rang en niet HIJ of ZIJ. Wijs hem zijn plek steeds wanneer de bel gaat en zeker als er mensen binnen komen. Heb het pas geleden zelf meegemaakt met mijn nog jonge, "Oud Duitse Herder". Hij begint het al aardig te leren en de rust keert langzaam weer in huis. Strak aanpakken, succes gewenst.

omdat de hond de kans krijgt om dit te doen. je stelt dus geen grenzen, en dat ligt niet aan de hond maar aan hetgeen jij toestaat. je kan wel roepen of zeggen dat het niet mag, maar dat helpt niet omdat je hond niet genoeg waarde hecht aan je commando. laat me raden. je hond wil als eerste bij de deur staan? het liefst drukt ie je aan de kant om bij de visite te komen? spitst zijn oren en staat op scherp als de bel gaat, klaar voor actie? en gaat helemaal door het lint als je mensen binnen laat? laten zien wat je wel en niet wil hebben. schiet ie op als de bel gaat stuur je hem terug naar zijn plek. dan loop je verder. komt ie weer uit zijn mand herhaal je het net zo lang tot ie blijft liggen. bij elk stapje wat je doet wacht je tot de hond rustig is (niet zo gespannen alsof de springveer in zijn kont ervoor zorgt dat ie binnen 2 tellen toch bij de deur staat) de hond moet dus wachten tot de visite binnen is. deze mensen moeten rustig hun jas uit kunnen doen en gaan zitten. dit ook stukje voor stukje net als hierboven. (visite moet hond totaal negeren, ook niet kijken en al helemaal niet in zijn ogen in dit geval) zitten de mensen kan ie komen snuffelen en kijken. de vistite kan m wat lekkers geven (het is geen bedreiging maar het zijn vrienden) tijdens het oefenen niet zijn naam roepen of je stem verheffen (dwing hem met je lichaam naar zijn mand, weg versperren en naar hem lopen zodat ie achteruit moet) vraag wel ff of je visite hierbij wil helpen, anders staan ze ongeduldig te wachten en voel jij je opgejaagd. hier kan de hond ook spanning van opbouwen wat het gedrag makkelijker blijft triggeren. succes

Je hond is waaks en neemt aan dat hij de baas is thuis. Je kunt hem leren dat jij de baas bent en dat jij bepaalt wanneer hij wel mag grommen en blaffen.

Bronnen:
http://weet.wikidot.com/dog-whisperer-wil-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100