Is een anti blafband dierenmishandeling of niet?

Toegevoegd na 9 minuten:
P.S. even voor de duidelijkheid...het is niet voor mijn hondje hoor! Ik ben fel tegen...........maar wil wel de mening van een ander weten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedereen die denkt dat het geen dierenmishandeling is, mag vandaag zo'n ding kopen, om bijvoorbeeld zijn dij gespen (om de nek zou ik mijn ergste vijand nog niet aandoen) en uitproberen of het echt iets is waar een pup alleen maar even van 'schrikt'. Ja, het is absoluut dierenmishandeling. Mensen die niet in staat zijn om hun hond op te voeden zonder zo'n ding, zijn simpelweg niet geschikt als hondenbezitter. En daar kan die arme hond, die door sommigen hier zo'n martelwerktuig wordt toegewenst, helemaal niets aan doen.

Ja!! De hond blaft als hij eenzaam of bang is of om andere redenen. Door de pijn (stroomschok) zal de hond bang worden, daardoor nog eens blaffen en weer pijn ervaren. Uiteindelijk heeft hij wel door dat hij niet meer mag blaffen. Maar zal hij altijd bang blijven. Zielig!!

Nee, 't is een stukje uitbesteden van opvoeding. In een roedel wordt een nieuwgeborene continu opgevoed door de andere roedelleden. Bij een menselijk baasje in huis lukt dat niet, daar heeft het baasje de tijd niet voor. De antiblafband is dan een goed alternatief. Daar komt bij dat je het ook positief kunt zien. Dan is het geen dierenmishandeling, maar burenbescherming. Toegevoegd na 25 seconden: Nu nog die antikrijsband voor katten.

Diervriendelijk kan ik het zeker niet noemen, als ouders moeite hebben met het opvoeden van hun kinderen, en die huilen de boel bij elkaar gebruik je toch ook geen stroomstok om ze stil te krijgen?

Ik vind het echt dierenmishandeling, een mens praat, een dier maakt geluid, met geluiden worden dingen aangegeven, bv als een hond bang is...! Dan vind ik zo'n anti-blafband niet kunnen als je hond daardoor dingen niet meer kan aangeven, kom op, waar gaat dit heen in Nederland? Het zou echt verboden moeten worden!!!!!!

het probleem zit niet bij de honden maar bij de onverdraagzaamheid van de mensen eromheen,waarom zou een hond niet mogen blaffen,een haan niet mogen kraaien of een koe niet mogen loeien,omdat de mens dan zijn radio of tv niet meer kan horen,en die weer harder gaat zetten, waardoor de hond gefrustreerder gaat reageren en dus gaat blaffen.zo beland je in een vicieuze cirkel van wie het meeste kabaal maakt. maar dierenmishandeling nee dat geloof ik niet,een pup krijgt ook een knauw in de nek als hij gecorrigeerd moet worden door zijn moeder. Ik zal hem zelf niet gebruiken en laat minn hond rustig blaffen.

Ja honden blaffen niet voor niks. ieder mens en dier moet zijn eigen geluid kunnen maken. ik vind het heel onnatuurlijk als je dat wilt tegen gaan.

Een hond moet kunnen blaffen, een kat moet kunnen miauwen en het baasje moet dit zelf in de hand kunnen houden, dus niet middels een anti blafband. Ik zie het als een teken van onmacht om een hond zo'n band om te doen, er zijn andere (betere) manieren om een beest 'op te voeden'. En anders neem je geen hond maar een goudvis.

Zoals meer is gezegd; een hond blaft niet voor niets. Daarnaast zijn er natuurlijk ook honden die tot vervelens toe blaffen bij situaties waarin het niet de bedoeling is, en waarin het wel afgeleerd moet worden. Maar bij het opvoeden van een kind doe je deze toch ook geen pijn om slechte gewoontes af te leren? Als dit zou gebeuren zouden alle moeders spontaan in protest gaan. Sommige mensen maken misbruik van het feit dat zij sterker zijn dan een hondje en het feit dat zij de baas over het beestje zijn. Het zou verboden moeten worden.

Ja dat is het zeker. Het is dan toch veel beter om met een hond naar een cursus te gaan. Leren hond en baas ervan hoe ze met elkaar moeten omgaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100