Hoe kun je zien of katten spelen, of vechten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als de katten zichzelf op de grond laten vallen of gaan liggen (op hun rug of zij) zijn ze aan het spelen. ze zullen dan ook niet zoveel haast hebben om overeind te komen. blijven even liggen in de hoop dat de andere kat verder komt stoeien, anders kan je het natuurlijk weer achteraan gaan. katten die echt vechten zullen dit nooit doen, hierbij vliegen je de plukken haar om de oren en gaan/blijven ze alleen liggen als ze hiertoe gedwongen worden door de andere kat. in het filmpje zie je #vechtende# katten. (omstanders grijpen helaas lomp in) de bonte kat (wit/cypers, rood) begint het gevecht, maar de donkere cyperse is net wat te sterk voor hem. deze laat de bonte kat dan ook met rust nadat deze zich onderdanig heeft getoond . de bonte gaat niet meer face to face lijnrecht tegenover de donkere kat staan, wisselt zijn hoge rug in voor een lagere onderdanige houding, laat zijn staart zakken, en laat zich besnuffelen zonder zich om te draaien, (gaat de confrontatie niet meer aan, het is hem duidelijk) hij blaas niet meer en zingt letterlijk en figuurlijk een toontje lager algemene tip: als het eenmaal duidelijk is wie er sterker is, is het ook gedaan met de ruzie en gaan katten ieders hun eigen weg. in huis is het wat lastiger want dan komen ze elkaar steeds weer tegen. wil je er dus een kat bij, win dan eerst genoeg informatie in om dit soort toestand te voorkomen.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=NCojY0JVPvw

Als katten spelen houden ze hun nageltjes binnenboord.

Ala katten vechten hebben ze een dikke staart en mauwen ze anders dan normaal. Ze zijn agressiever.

Oren naar achteren, blazen, gebogen houding, dikke staart, haren staan recht op. Je merkt aan alles wat voor intentie de kat heeft.

je ziet het aan de hele lichaamstaal, maar als je daar niet zo goed in thuisbent kan je het volgende aanhouden: bij vocalisaties (janken, grommen, blazen) is het menens, of dreigt het menens te worden. in zo'n situatie kan je het best een krant of kussen rustig tussen de katten houden, zodat het oogcontact verbroken wordt.

Als ze spelen rennen ze elkaar meestal vrolijk achterna en springen ze een beetje en doen ze gek enzo, bij vechten sluipen ze elkaar achterna en blazen en miauwen heel vals

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100