Hond graaft steeds in de tuin.

Hij is net 1 jaar oud en heeft 1 grote hobby: in de tuin gaten graven waar hij zelf zo'n beetje in past. Heeft iemand een lumineus idee om de hond hiervan te weerhouden? Bedenk wel, de hond is vaak alleen in de tuin. Ik ben er niet altijd bij.

En de manier van de werpketting ken ik, maar dan moet ik het hem wel zien doen. Maar wanneer ik bij hem in de tuin ben is hij alleen op mij gefocused en niet op het graven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zal hem toch eens moeten betrappen. Ik had vroeger een busje staan met klein geld in, wat veel lawaai maakt. Als ik de hond zag graven gooide ik het bij hem in de buurt. Hij schrok dan zo dat hij meteen stopte en bij mij troost kwam zoeken :-) Na dit enkele keren gedaan te hebben, heeft mijn hond niet meer gegraven. Succes!

Leg enkele betonmatten/schapendraad op de grond.

De tuin dicht leggen? Hebben wij ook gedaan en geen frustraties en gemopper meer ;-)

Een leeg blikje frisdrank kiezel steentjes in doen en dicht plakken en als hij in de tuin graaft bij hem of haar in de buurt gooien en na 3/4 keer weet hij als je rammelt dat hij dat niet mag doen

De enige manier is hem op heterdaad betrappen en hem flink laten schrikken. En niet 1x, maar steeds weer, net zolang totdat hij een verband legt: graven is naar. Dus je zult tijd moeten investeren: als hij in de tuin is constant opletten (binnen voor de deur, of verdekt opgesteld) en meteen optreden. Je kunt hard "nee" roepen, of iets naar hem toegooien, of een hard geluid maken waar hij een hekel aan heeft. Heeeeeeeeel consequent zijn, niet 1x missen, dat is de truuk. Heel veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100