Vissen vraag!! Ziekte in bak.

Ik heb een aquarium met Guppen, Black molly's, Roodkopzalmpjes en Pantser meervallen. Niks aan de hand, alle water waardes waren goed tot ik nieuwe vissen erin deed. (Nieuwe guppen, zalmpjes en meervallen).
Meteen gingen de guppen achter alkaar dood.
Knepen met staarten en schuren over grint, moest iets tegen vinrot erin doen, werkte niet.
Water getest nitriet te hoog, moest van verkoper van vissen het water 50 % verversen dit elke 3 dagen gedurende een week en weer water testen. Bacterieen enzo erin gedaan, bleven dood gaan, verkoper vissen zei mij te moeten behandelen tegen witte stip. Naar andere dierenwinkel geinformeerd die hebben mij weer een ander medicijn gegeven, werkt ook niet. Er zijn nu in 2 weken tijd 51 guppen dood gegaan.. Mn bak is nu bijna niet meer bewoont door guppen, maar de guppen gaan nog steeds dood. Ik heb nu alleen aan medicijnen al 80 euro uitgegeven... Plus meer dan 80 euro verspeeld aan guppen... De bak is 150 liter. Wie helpt of weet een visspecialist? De zalmpjes en meervallen hebben niks en de blackmollys gaan alleen de echte jonge baby's van dood. ( De baby vissen zijn overigens niet in de telling mee genomen..)

Toegevoegd na 26 minuten:
Het water is nu overigens goed.

Toegevoegd na 2 uur:
De temperatuur is 25 graden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bijna alle problemen komen door slechte waterkwaliteit. Bijna altijd zijn er dan te veel vissen. Bijna altijd is dan de filter te klein of te vuil. Bijna altijd gooit men dan medicijnen in het water die dan ook de laatste goede bacteriën dood maken. Bijna altijd werkt hierna de filter vrijwel niet meer. Bijna altijd ontstaat er dan nitriet in het water! Bijna altijd gaan door deze giftige stof, nitriet, er nog weken lang vissen dood, ook al is de waterkwaliteit goed. Bijna altijd krijg je in de winkel de verkeerde adviezen en willen ze je medicijnen verkopen, hoe meer hoe liever. Dat heeft je dan 160 euro gekost.

Als ik de aantallen lees denk ik dat er veel te veel vis in die bak zit. Een grote fout is te veel vis. Alle vissen urineren en poepen meer dan hun lichaamsgewicht per dag sommige wel meerdere keren. Als medicijnen niet helpen zeker even geen nieuwe vis erbij zetten. Ververs je water 1 maal per week en voer niet elke dag maar om de dag zoveel dat ze het binnen 3 minuten op hebben. (fout 2 is te veel voeren)

Guppen leven in een harem. ALs je teveel mannetjes hebt vallen die elkaar aan. Op elke man, moet je dus 5 vrouwtjes hebben. Guppen eten levend aas, dus wellicht vallen die je baby molly's aan. Ik zou de guppen eruit halen, en die apart houden. Guppen zijn ook niet echte koudwatervissen, die houden meer van hogere temperaturen.

alle guppen uit je bak halen. water voor 2/3 verversen, pomp schoonmaken (doorspoelen) en van nieuw filters en kool voorzien. een paar dagen druppelen tegen vinrot. en dan weet ik niet hoeveel vissen je erin hebt maar als het even kan niet meer dan 15-20.

nitriet gehalte kan het afweer van de vissen verzwakken waardoor ziekten en parasieten toe kunnen slaan. als je over kool fitltert zullen alle bacteriën en medicatie er weer uit worden gehaald door je filter. vervang de kool dus zolang voor watten als je medicatie bacteriën toevoegt. probleem is dat de ziekte al in je bak zit en bacteriën hier niets meer aan kunnen veranderen. waarschijnlijk zijn de guppen besmet geweest (vervoer van kweker naar winkel en weer naar jou is ook niet bevorderlijk voor de vis en zijn weerstand) de andere vissen hebben geen last, maar de ziekte zit nog steeds in je bak. is er al gedacht aan Tetrahymena (guppy doder)??? Vaak zijn schuren, huidverkleuring en samengeknepen vinnen aanwezig. Dit in combinatie met een te hoog nitriet/nitraat gehalte is microscopisch onderzoek aan te raden. De Tetrahymena is meestal een secundaire parasiet, dit wil zeggen dat de vis al is besmet met een andere bacterie of parasiet. Tetrahymena komt vaak voor in aquaria met een te hoog nitraat en of nitriet gehalte. Vervuild water is een goede bron, hierna zal hij de slijmlaag van de vis doorboren om zich hiermee verder te voedden. Deze parasiet kan in elk aquarium voorkomen, alleen als de vis verzwakt is zal hij toeslaan. Belangrijk is om te weten welke bacterie/parasiet de vis nog meer bij zich draagt en deze te behandelen. Goede waterkwaliteit kan er daarna voor zorgen dat Tetrahymena uitsterft. Mocht dit niet het geval zijn kan er: Flagyl 500 mg tabletten. De dosering is dan 500 mg / 100 liter en dit voor drie dagen Malachietgroen: voorraadoplossing klaarmaken: 0,5 gr oplossen in 1 l gedistilleerd water. Van deze klaargemaakte oplossing gebruik je dan voor een langdurig bad 0,1 ml per liter water. Er is een na dosering nodig als de kleur verbleekt FMC voor 6 dagen * Parazoryne (zie bijsluiter)

Bronnen:
http://www.kogelforum.nl/index.php?i=conte...

ik zou mijn bak op nieuw in richten alles goed schoon maken de vissen die er nu in zitten gaan hoogst waarschijnlijk allemaal dood ik denk dat het een virus is komt vaak bij guppen en black mollys voor je kan beter bij een particulier je vissen kopen in planten kan ook het eenenander in zitten alles goed afspoelen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100