Wat is er met mijn shubunkin aan de hand?

Ik heb een shubunkin vrouw die 's avonds een ballon lijkt, op de een of de andere manier wordt ze omhoog gezogen,alsof ze een ballon is. weet iemand wat dit is?
kan het misschien met de eieren te maken hebben? of met de zwemblaas dat daar te veel lucht in zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

In het bijgaande stukje is niets te lezen over [problemen met deze mooie vis. Sorry,ben de link kwijt. Shubunkin rhodolatinus De shubunkin rhodolatinus is een rustige vis. Hij kan vrij tam worden en zelfs voedsel uit uw hand eten. Het is een mooie ranke vis, met ongelijke schubben op de huid die glinsteren in de zon. Met zijn prachtige kleurschakeringen is deze vis eigenlijk een variatie op de komeetstaart. Sommige shubunkin-soorten kunnen tussen de 10 en 20 cm lang worden. De vis is geschikt om in grote vijvers te worden gehouden. De vis is erg actief in de vijver. De shubunkin is eigenlijk afkomstig van de Japanse wakin-goudvis. Kenmerkend bij de shubunkins zijn de lange vinnen, waarvan de staartvin altijd de langste is. De shubunkin heeft, net als de komeetstaart, een enkelvoudige staart. De vis komt in verschillende tinten voor, met divers gekleurde vlekken. De blauwe shubunkin heeft een overwegend blauwe kleur met witte, rode, zwarte en zelfs gele vlekken. Van de blauwe shubunkin bestaat zelfs een variatie met helderblauwe kleuren op de rug. Het bristol-type heeft een overwegend rode kleur met witte, blauwe en zwarte vlekken. De kleurenpracht van de shubunkins is vooral te danken aan de ongelijke schubben. Ze hebben gewone schubben die het licht weerspiegelen, en transparante parelmoerachtige schubben die de kleuren van de onderste huidlagen onthullen. Deze combinatie geeft soms prachtige kleurschakeringen. Het zijn relatief goedkope vissen, zijn sterk en kunnen gemakkelijk gekweekt worden. Als u ook goudwindes in de vijver heeft, dan zult u zien dat de shubunkins ze graag volgen. Shubunkins zijn redelijk winterhard en sabbelen niet aan planten. Voor de liefhebbers is de shubunkin een dankbare vis.

Teveel lucht in de zwemblaas?

Bij de Shubunkin komt zeker tegen het voorjaar, nog al eens de waterzucht voor, te zien aan de uitstaande schubben en het ballonachtige lichaam. Het is eigenlijk niet te genezen en sommige beweren dat het ook besmettelijk is, wat ik echter betwijfel. Meestal gaan de vissen gewoon door met eten, maar gaan uiteindelijk hier toch aan dood.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100