wat te doen bij verlatingsangst hond?

ik heb een hondje van 4 jaar die soms en nachtje bij mijn zus is die ook een hond heeft, als ik haar breng dan blaft en piept ze het eerste half uur en staat bij de deur te wachten. Daarna wordt ze weer rustig en gaat ook rustig liggen. Afgelopen weekend is ze meegeweest naar vrienden omdat ik een verjaardag daar had, ze is toen bij mijn vriendin gebleven maar heeft 2 uur aan een stuk door zitten janken, blaffen en huilen. Het was voor haar de 2de keer dat ze bij die vriendin thuis was.
Hoe kan ik haar trainen dat ze rustig blijft als ik haar achterlaat bij die vrienden, dus hoe kan ik haar van die verlatingsangst af helpen zodat ik haar met een gerust hart bij iemand kan achterlaten als ik zelf weg ben?
Thuis alleen blijven gaat zonder probleem, ze blaft en piept dan niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Die vrienden moeten het gedrag van je hond totaal negeren. Dus niet troosten, niks zeggen, helemaal niet reageren. Waarschijnlijk heben ze dat wel gedaan en is dat de reden dat ze zo aan de gang is geweest! Zodra ze stil is haar belonen met iets lekkers. Veel succes!

niet toestaan dat ze bij de deur gaat staan wachten. uiteindelijk zal dit gedrag namelijk beloont worden met je terugkomst dus zal ze het blijven doen, of je nu 15 minuten of 5 uur weg bent (honden kijken niet op de klok) leren dus dat wachten ook ergens anders kan zodat ze zich niet zo druk maakt. janken, blaffen en huilen dus ook niet toestaan, door dit gedrag te corrigeren zodat de spanning en nervositeit niet kan opbouwen als je weggaat niet te lang modderen en afscheid nemen (hiermee bouw je ook spanning op, de hond weet wat er gaat gebeuren). je jas aan trekken, sleutels pakken je tas pakken en een tijdje op de bank gaan zitten wachten tot de hond rustig is. is de hond rustig loop je naar de deur. hier wacht je ook weer tot de hond rustig is, dan zeg je haar kort gedag en ga je weg. de persoon die thuis is moet dus op tijd corrigeren zodat de spanning zich niet op kan bouwen. de hond mag dus niet bij de deur gaan staan en piepen, blaffen of janken. (het is even doorzetten, maar het is zeker mogelijk!) kom je weet thuis negeer de hond dan en sta niet toe dat je zo dolenthousiast begroet word. wacht met aanhalen tot de hond wat rustiger is. de hond moet leren dat die spanning en het drukke gedoe nergens toe zal lijden, dus beloon je pas als ze gewenst gedrag laat zien (dan kan ze de link makkelijker leggen) probeer het vaak te oefenen, en bouw de tijd dat je weg bent langzaam op. succes!!

het kan zijn dat ze bang wordt in een omgeving die ze niet goed kent . en als je dan nog weg gaat wordt ze nog banger omdat ze dan niemand meer heeft om haar te beschermen .

In tegenstelling tot de benadering bij 'n kind , moet je de hond niet op haar gemak stellen met woorden of aaien . Want dat onderstreept juist het hondengevoel.Ik heb 'n hondenschool gehad en 2 x 'n hond in de donkere garage gedaan . Dat isolement ervaart iedere hond als zeer negatief. Als hij er weer uit mag is hij heel blij en ervaart mijn aanwezigheid als positief . "n hond is 'n roedeldier en hij zal zich bij de leider op z'n gemak voelen.DUS VOORAL NOOIT LIEF TOESPREKEN OF AAIEN .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100