kan een hond bij een konijn?

ik heb een konijn en we willen een hond kopen, hoe kan ik ze het beste aan elkaar laten wennen (hond=labrador puppy konijn= dwergkonijn)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet aan de hond laten zien dat het konijn in de rangorde boven de hond staat, dit doe je door bijv eerst het konijn aan te halen bij thuiskomst en als je de hond een koekje geeft duidelijk zichtbaar voor de hond het konijn eerst pas wat doen. En in het begin veel bij elkaar laten zijn en altijd onder toezicht. Hoopt dat het lukt!

Konijn achter gaas, alleen bij elkaar bij toezicht.

ja hoor dit kan goed eerst laten wennen aan elkaars geur en konijntje in je armen te houden zodat hond kan snuffelen wel op letten omdat je een pup heb maar het kan wij hebben terriers maar ook een konijn die nu elke dag een halfuurtje binnen losloopt

Laat ze eerst aan elkaar ruiken, zowel hond aan konijn en konijn aan hond. Je kunt de hond ook leren te gaaan liggen in de buurt van het konijn, zo voorkom je de drang om wild te gaan spelen. Houd altijd toezich als ze samen zijn, maar het kan zeker heel goed. Laat de hond absoluut nooit 'jagen' achter het konijn. Succes.

een labrador is een jachthond met jachtinstinkt. door de hond te laten weten welk gedrag je accepteert en wel gedrag niet is het af te leren om achter een konijn aan te jagen en het te zien als prooi. het instinkt komt dus een trapje lager te staan, maar is zeker niet verdwenen. dit zal alleen willen als de hond over het algemeen goed onder appel staat. rustig aan elkaar laten wennen. in het begin zal de hond het konijn erg leuk vinden, maar het nieuwe gaat er vanzelf wel af en ziet de hond dit als gewoon. een pup gaat echter achter van alles en nog wat aan. ziet ie het konijn als speeltje laat dan weten dat dit gedrag niet kan, en geef hem een speeltje waar het wel mee mag spelen. als de hond wat minder impulsief gaat reageren en wat ouder is zal het na gewenning van jongs af aan makkelijker gaan. let wel op dat je konijn zich niet het apezuur schrikt. het kan in paniek raken en gaat sprinten in zijn hok. het komt voor dat een konijn hierdoor zijn eigen rug breekt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100