mag iemand onder de 18 een vis kopen?

Volgens de wet.

Toegevoegd na 12 minuten:
Mijn zusje wou een goudvis kopen, maar ze kwam thuis en zei dat ze geen goudvis mee kreeg omdat ze nog niet meerderjarig was.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe is het toegestaan om als minderjarige een dier, dus ook een vis, te kopen in een dierenwinkel. Echter veel dierenwinkels doen dit niet meer. Helaas komt dit door slechte ervaringen uit het verleden. Tijdens mijn stages in dierenwinkels hoorde ik waarom. Het schijnt nogal eens voor te komen dat kinderen een huisdier aanschaffen van hun zakgeld zonder overleg met hun ouders. Veelvuldig kwam het dan voor dat dexe diertjes terug gebracht werden, inclusief de vele andere aankopen die bij een nieuw huisdier horen. Dit leverde voor dierenwinkels zoveel heisa op, ook met ouders, dat er veel zijn die daarom hebben besloten niet meer aan minderjarigen te verkopen. Toegevoegd na 1 uur: Dan vergeet ik er nog bij te melden dat bij deze aankopen die weer ongedaan moeten worden gemaakt, er dus onnodig met beestjes wordt gesleept, wat natuurlijk erg stressvol is voor de diertjes zelf.

Ja, nergens in het wetboek staat dat dit verboden is. Jij mag dus gewoon een vis kopen. Dood of levend, dat maakt niet uit. (Sterke drank mag je niet kopen onder de 18.) Toegevoegd na 54 minuten: Dat je zusje geen goudvis mocht kopen lag niet aan de wet, maar aan de verkoper. Als jij dieren verkoopt, mag jij ook een koopovereenkomst weigeren. Omdat je wilt dat je dieren in goede handen komen. Een dierenwinkel mag dus ook een koop weigeren als zij vinden dat je nog niet bekwaam genoeg bent voor hun dieren. Bij die dierenwinkel hebben ze dus een grens van 18, maar bij een ander kan je het misschien zo meekrijgen op je 10e.

ja hoor, ga maar gerust een harinkje kopen ;) maar zonder dollen; in principe wel. anders wordt het als je een koikarper voor een klein vermogen aan wil schaffen. dat is geen doorsnee aankoop voor een jongere, en in zo'n geval is toestemming van je ouders vereist.

Bij levende vis die je als huisdier wilt gaan houden, zou je wel even toestemming moeten vragen aan je ouders.

Het moet voor de verkoper aannemelijk zijn dat de aankoper 'bevoegd' is om de aankoop te doen. Dit is natuurlijk een onduidelijke regel, want met die regel in gedachten, lukt het een 12-jarige waarschijnlijk niet om alleen een hond aan te schaffen, maar zal een guppie wel aan hem/haar verkocht worden.

Je mag alleen geen grote aankopen doen zonder toestemming van je ouders als je minderjarig bent. Aangezien een goudvis hoogstens 2 euro kost kan je zusje deze gerust kopen.

De verkoop van dieren aan minderjarigen is verboden. Zie bron. Toegevoegd na 1 minuut: In Groot Brittannië.

Bronnen:
http://www.z24.nl/bijzaken/artikel_129954....

Volgens mij mag een winkel niet weigeren op basis van regels die ze ter plekke kunnen verzinnen. Dat is anders dan tussen twee particulieren. Een winkel biedt iets openbaar aan, en iedereen die met geld komt mag er van uitgaan dat hij/zij dit kan kopen. Tenzij er bij de ingang staat: wij verkopen geen dieren aan kinderen onder de 18. Eén voorbehoud: ik weet niet zeker of er voor handel in levende dieren een uitzondering is, maar het lijkt me van niet.

normaal gezien zou je een goudvis gewoon mogen kopen wel niet als je niet ouder bent dan drie . Vreemd dat ze er kon kopen.

ze mag hem wel kopen, als ze hem maar niet gaat verbranden of gaat opeten en die verkopers waren daar bang voor

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100