Moet je katten die altijd binnen verblijven en hooguit op balkon komen ook laten inenten?

Mijn katten heb ik nog vanuit mijn vorige relatie. We woonden in een huis. Nu woon ik met de 2 katjes op een flat heel hoog en ze komen dus nooit buiten alleen in de zomer op balkon.
Hebben zij nu nog inenting nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

JA! Het is een veelvoorkomend misverstand dat binnenkatten geen vaccinaties nodig hebben. Ik ken veel van dat soort katten, waarvan de eigenaar gestopt was met enten, die toch niesziekte ontwikkelden! Zoals eerder gezegd, je kan zelf ziektekiemen meebrengen aan je kleding, handen en schoenen. En ook is het waar dat buitenkatten (van jongs af aan) vaak een betere weerstand opbouwen, net als kinderen die op het platteland opgroeien een betere weerstand hebben. Ook moeten binnenkatten ontwormd worden. Dat kan dan wel wat minder vaak, maar zeker 2 keer per jaar. Hebben je katten af en toe vlooien, dan vaker. De vlo is namelijk de gastheer van de lintwormlarve. Heeft een kat vlooien dan hebben ze lintworm en andersom. Eitjes van zowel vlo als worm kunnen zeer eenvoudig via schoeisel e.d. overgebracht worden. Heb je jonge kinderen en/of komen die vaak langs, dan is ontwormen des te belangrijker. Spoelwormen kunnen bij kleine kinderen grote problemen veroorzaken. De huidige richtlijnen voor de werking van vaccinaties zijn: 1 jaar voor kattenziekte en 2 jaar voor niesziekte. Niesziekte is echter een complex van virussen, net zoiets als de griepprik voor mensen. Katten dioe buiten komen, krijgen zodoende jaarlijks de niesziektevaccinatie. Omdat zij meer in contact komen met andere dieren hebben zij een betere weerstand voor de 'oude' virussen, maar slechtere weerstand voor de nieuwe (of gemuteerde) virussen. Rabies-vaccinatie is tegenwoordig drie jaar werkzaam. Toegevoegd na 1 minuut: Oja, ze komen wel op het balkon. Dus wat dacht je van de ziektekiemen en worm (-eitjes)die (overvliegende) vogels laten vallen via uitwerpselen of als ze op je balkonnetje landen?!

er zijn vele onderzoeken verricht na het nut/gevaar/zin een duur van inentingen. Er zijn vele gevallen bekend van katten die ziek worden van entingen of op den duur kanker krijgen... onderzoeken hebben ook aangetoond dat het onzin is om binnen katten te enten. Vooral op engelse en amerikaanse sites staan de onderzoeken over het gevaar en nut van enten. btw een enting werkt minimaal 3 jaar!! Naar alles wat ik heb gelezen is het een geld deuntje in ieder geval om je kat elk jaar te enten. Dit heb ik dagen lang onderzocht op het net na dat mijn kat doodziek is geworden na een enting google maar is,het meest vindt je met het googlen in engels hier een vb. http://www.holisticat.com/vaccinations.htm http://www.shirleys-wellness-cafe.com/petvacc.htm Toegevoegd na 20 minuten: hier nog een interessante link over het nut enzo ervan http://www.catterycappuccino.nl/artikelen/de%20jaarlijkse%20prik.pdf Toegevoegd na 16 uur: http://www.barfplaats.nl/forum/index.php?board=10%3baction=display%3bthreadid=777 Toegevoegd na 1 dag: onderleg je negatieve 1 is zonder anoniem dit aan te klikken?? ik kom tenminste met argumenten en bronnen......zonder klakkelooos ja of nee te antwoorden..en jij???

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100