Kunnen zilvervisjes mijn bed in klimmen?

Heb ze op zolder waar ik slaap, ik heb een ikea bed. Glimmende wand best glad lijkt mij +/- 50 cm hoog. Zie ze vaak op de grond maar nooit in me bed gelukkig, maar als ik slaap kunnen ze dan zomaar me bed inkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die kans is niet zo groot; als het gebeurt dan betreft het een zilvervisje dat verdwaald is ;-) Zilvervisjes voelen zich het prettigst, op gladde oppervlakken, waar het een beetje vochtig is, warm is, en waar het niet helemaal schoon of stoffig is. Daarom zie je ze vaak in de badkamer, keuken of toilet. Als je je zolder goed schoon houdt, veel zuigt, goed ventileert, en zorgt dat het er niet te warm wordt, zullen die beestjes vanzelf verdwijnen.

Ja hoor, zilvervisjes vinden het juist heerlijk bij je in bed. Warm en vochtig, dat is waar ze van houden. Je kunt het voorkomen door je kamer heel koel en droog te houden. Dus veel luchten en geen verwarming aan. Overdag je beddengoed open laten liggen.

Ik heb ze nooit hoger gehad dan op de grond. Met vochtige omgeving is volgens mij meer de waterafdeling geliefd: Bij de badkamer, bij de wc.. Maar in bed? Ik WIL niet geloven dat ze daar komen :)

Je kunnen zeker in je bed klimmen. Ze houden van DROGE, donkere plaatsen en zijn vooral 's nachts actief. Ze kruipen tussen de lakens, op je kussen en in je mond. Hun nesten zitten bij voorkeur op zolder, tussen de wanden. En anders laten ze zich wel van het zolderplafond naar beneden vallen, daar zijn ze ook heel goed in. En je krijgt ze niet weg door alles schoon te houden, maar alleen door 'een mannetje' te laten komen.

Nee dat denk ik niet, ze houden van vocht en gladde oppervlakten. Ik heb er al jaren last van en ik zie er gelukkig maar heel af en toe nog 1 op de vloer. En echt nog nooit 1 in bed gehad.

In ons vorige huis wemelde het van de zilvervisjes, ze liepen zelfs over de muren, en idd ook in bed. Ze doen je verder niks maar leuk is het niet. Om er vanaf te komen moet je een bedrijf inschakelen. Woon je in een rijtjeshuis moet het hele blok meedoen, anders heeft het geen zin. Als het een huurhuis betreft is het misschien een idee om de woningbouwvereniging eens langs te laten komen. Toegevoegd na 51 seconden: Ik heb ze zelfs in mijn kledingkast gehad.......

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100