Onder welk ras valt de hond in het volgende commercial filmpje van de KPN?

http://www.youtube.com/watch?v=G-x5qs3NUP4

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een Nova Scotia Duck Tolling Retriever.

hij valt onder het ras golden retriever Toegevoegd na 2 minuten: zie ook plaatjes Toegevoegd na 5 minuten: eerlijk is eerlijk collega's ondermij hebben gelijk zie tweede link

Bronnen:
http://www.google.nl/images?hl=nl&rlz=1G1G...
http://www.google.nl/images?um=1&hl=nl&rlz...

Volgens mij is het een Nova Scotia Toller Duck Retriever. Ik zal eens een plaatje opzoeken. Toegevoegd na 1 minuut: Had de naam niet helemaal goed, maar het is hem wel zo te zien.

Bronnen:
http://www.ducktollingretriever.nl/rasinfo...

Jazeker, dat is een "Toller". Een hond die gebruikt wordt voor de vangst van eenden. Het speelgedrag van de hond langs de waterkant maakt eenden nieuwsgierig. De jager, die in hinderlaag ligt, wacht tot de eenden op schootsafstand zijn en schiet. De hond apporteert de aangeschoten of dode eenden. Tegenwoordig wordt hij veel als huishond gehouden, maar het is dus een jachthond met specifieke eigenschappen.

Het is idd een Toller, maar als je erover denkt om die hond te nemen: het is een hond die gruwelijk veel beweging nodig heeft. Balletjes gooien, zwemmen, rennen. Meer energie dan de Golden/Labrador. De Toller heeft nog echt werkersbloed in zich, als hij zijn energie niet kwijt kan gaat die zich misdragen en dingen slopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100