Hoe kan ik mijn katten het beste een pil geven?

Het lukt me gewoon niet, pilletje in een keer wil niet, in paté wil ook niet, gemixt met kattenmelk is ook een drama! Wat nu?????

Weet jij het antwoord?

/2500

Bekje open en achter in z'n strot gooien, t klinkt grof maar het werkt wel.

Bronnen:
eigen.ervaring

Klinkt heel bot, maar de dierenarts doet het ook door de pil achter op de tong te drukken. Klinkt zielig maar is het niet. Zorg alleen wel dat je geen lange nagels hebt.

Zie antwoorden boven: En dan over het keeltje wrijven, zodat hij moet slikken.

Ga op je knieën op de grond zitten en doe een kat tussen je benen, met zijn hoofd in dezelfde richting als jij. Forceer voorzichtig het bekje open met één hand, en doe dan snel met de andere hand de pil in de mond - duw hem met één vinger voorbij helft van de tong. Houd nu zijn bekje voorzichtig dicht voor zo'n 10 seconden, tot je ziet dat de kat een slikbeweging maakt. Ook kun je zachtjes over de hals aaien om de neiging tot slikken aan te wakkeren. In het begin is het lastig, maar oefening baart kunst. Als je de pil in één vloeiende beweging in de mond weet te krijgen, dan heb je het helemaal voor elkaar.

ik volg het antwoord van nyx daar aan toegevoegd dat ik het pilletje in wat zalm verpak dat vinden ze bij mij erg lekker waardoor ze het sneller doorslikken

er zijn apparaatjes voor om de pil achter in de keel te mikken. Ik denk via de dierenarts. Lees bijgaande link niet te serieus ;)

Bronnen:
http://www.brambring.nl/Main/KatPil

Als je de bek open doet moet je met een vinger zijn wang tussen de tanden doen. Dat voorkomt dat de kat bijt. Lukt het niet dan is er een erg handig hulpmiddel: de pillenschieter. Zie de link.

de methode van nyx werkt prima. zo nodig kan je de kat eerst in een badlaken draaien. vergeet ook niet na het pilletje nog een spuitje water toe te dienen, zodat de pil soepel doorglijdt, en niet in de slokdarm blijft steken. ook kan je bij de dierenarts een pillenschieter halen, zodat je meer kans hebt dat je vingers heel blijven. als je toch bij de dierenarts bent, kan je easy-pill meenemen, een lekker ruikend en smakend goedje waar je de pil in kan verbergen.

Een plakje ham en daar pilletje tusse

Ik doe het anders; met de bolle kant van een lepel prak ik in een kommetje het pilletje fijn en vervolgens meng ik dit met een beetje blikvoer, maar wel op het moment dat het voor mijn katten etenstijd is en ze dus echt honger hebben. Ik zie ook wel dat soms wel eens een restje aan hun bakje blijft plakken maar dan hebben ze naar mijn idee toch zeker 90% opgegeten.

In een beetje leverpastei in zijn bekkie duwen. Lukt hier altijd. Als ik een klontje leverpastei met het pilletje erin in zijn bakje leg, dan likt de slimmerd de leverpastei eraf en het pilletje blijft liggen:). Of het pilletje fijnstampen als het kan en door zijn eten. Gaat ook prima.

een beetje leverpastei om het pilletje en ze eten het smakelijk op, tenminste is bij mij altijd goed gegaan

Hoe moet je een kat een pilletje geven Neem de kat in de knik van je linkerarm, alsof je een baby vasthoudt. Leg de rechterduim en middenvinger aan beide kanten van het bekje en oefen lichte druk uit, totdat de kat het bekje opent. Schuif het pilletje naar binnen en laat de kat haar bekje dichtdoen. Raap het pilletje van de vloer een haal de kat achter de bank vandaan. Neem de kat weer op je arm en herhaal stap 1. Haal de kat uit de slaapkamer en gooi het besabbelde pilletje weg. Neem een nieuw pilletje uit de verpakking, de kat opnieuw vast onder je arm en houd met je linkerhand de poten vast. Dwing de kaak van de kat open en schuif de pil in het achterste deel van het bekje. Sluit het bekje en tel tot 10. Vis het pilletje uit de goudvissenkom en de kat van de kapstok. Roep je partner uit de tuin. Kniel op de grond en klem de kat tussen je knieën. Negeer het grommen van de kat. Vraag je partner dat hij de kop van de kat vasthoudt en de kat een houten liniaal in de keel schuift. Laat het pilletje langs de liniaal naar beneden glijden en wrijf het kattenkeeltje. Haal de kat uit de gordijnen. Neem een nieuw pilletje uit de verpakking. Noteer dat je een nieuwe houten liniaal koopt en het gordijn repareert. Wikkel de kat in een groot badlaken. Drapeer het pilletje in het laatste eindje van een rietje. Vraag je partner om de kat in de houdgreep te nemen, zodat alleen het kopje uit de elleboogknik piept. Wrik met behulp van een pen het kattenbekje open en blaas het pilletje door het rietje in de keel. Lees even na op de bijsluiter van de pilletjes dat ze ongevaarlijk zijn voor mensen. Drink een glas water om de vieze smaak weg te spoelen. Verbind de arm van je partner en haal het bloed uit het tapijt met koud water en zeep. Haal nu de kat uit het tuinhuisje van de buren. Pak opnieuw een nieuw pilletje. Sluit de kat op in een kast en duw de deur ter hoogte van de nek stevig dicht, zodat de kop naar buiten kijkt. Wrik het bekje open met een dessertlepel. Schiet het pilletje met behulp van een elastiekje in de keel. Zie vervolg in reactie.

Verstop de pil in zijn eten en zorg dat het niet zichtbaar is, hij eet het op en de pil zit in zijn maag. (;

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100