onze mila blijft dingen kapot maken

als we weg zijn blijft ze dr mand slopen of andere dingen... we ruimen zo veel mogenlijk op er staat muziek aan.. zelfs heeft ze een kong! en nog 3 andere speeltjes dus je zal zeggen ze moet zich niet vervelen... nu hebben we dr pas 2 weken kan het zijn dat dit nog wennen is?

Weet jij het antwoord?

/2500

misschien heeft het daarmee te maken, of had ze bij een andere baas een andere hond om mee te spelen.

Een hond die je pas twee weken hebt, die hoor je helemaal niet alleen te laten!!! Dat zou je met een baby ook niet doen, waarom met een jong hondje dan wel? Wat verwacht je eigenlijk?? Een hond is per definitie een groepsdier. Als je die zo veel alleen moet laten, dan had je geen hond moeten nemen.

Aan de foto te zien, is Mila een '2ehands-hond', dus al volwassen. Je hebt je, denk ik, niet voldoende in het wezen 'hond' verdiept, vóór je haar in huis haalde. Een hond is een roedeldier, dat wil zeggen: een bij elkaar levende groep dieren, met een duidelijke leider, en een rangorde voor de overige groepsleden. Een roedel is altijd in z'n geheel op pad : jagen, het territorium controleren, eten, slapen. Als je om welke reden je roedel kwijt zou raken, is je leven in gevaar. De leider is het allerbelangrijkste dier voor de roedel : hij bepaalt alles, en waar de leider is, is dus veiligheid, en de wereld okay. Als wij een hond nemen, worden wij zijn vervangende roedel, en de volwassene(n) is, als het goed is tenminste, de roedelleider. Een roedelleider gaat nóóit weg, dus een hond alleen laten, is helemaal tegennatuurlijk voor een hond. Gelukkig kan een hond heel veel leren : hij is tenslotte al duizenden jaren gedomesticeerd, dus mensen zijn een deel van zijn leefwereld geworden. En mensen doen vaak on-hondse dingen. Maar dan moet een hond wél de kans krijgen het te leren. Een hond leren alleen te zijn, doe je met hele kleine stapjes. Zonder tegen hem te praten, ga je de tuin in, en komt na een paar seconden terug, wéér zonder er ophef over te maken. Dan ga je eens naar de schuur, zodat hij je ook niet meer kan zien. Zo bouw je dit heel langzaam op, zodat het duidelijk wordt in het hondenkoppie : ze gaan weg, maar komen ook weer terug. Dus dan kan ik net zo goed gaan slapen.... Om die zekerheid op te bouwen, heb je dus tijd nodig. Als de hond niet zeker is van zijn omgeving, én de roedelleider gaat weg, is hij heel onrustig.(14 dagen is véél te kort om de omgeving als 'veilig'te voelen...) Dus gaat hij slopen, om zichzelf af te leiden. Voor spelen is hij véél te onrustig, en voor eten/snoepen/gong dus ook. Dus: terug naar 'af' met Mila, en heel rustig alleen blijven gaan aanleren. Lees er wat goede boeken over, om tips te vinden!! Veel succes, en veel plezier met Mila!

Waarom doe je m niet in een bench dan kan hij niks kapot maken en heeft Ie een eigen plekje om m terug te trekken als Ie daar zin in heeft .

knagen aan spullen kan meerdere oorzaken hebben of gevolg zijn van verschillende oorzaken (gewoonte, frustratie) is je hond op de leeftijd dat ie gaat wisselen of aan het wisselen is is knagen een natuurlijke behoefte. door het gebruik van een spray (Anti-knabbel spray, ja dit is echt voor de hond!) voorkom je dat de hond gaat kauwen op de verkeerde dingen. geef echter wel iets vervangends wat de hond aantrekkelijk genoeg vind om zijn kauwbehoefte op los te laten (dit kan per hond verschillend zijn) het is belangrijk de hond te leren wat wel en niet mag, anders gaat dit een vaste gewoonte worden ook al heeft de hond al lang zijn vaste gebit. is het wisselen niet de oorzaak van het knaaggedrag is het verstandig een kenner te laten kijken naar de algehele situatie en het totale gedrag van de hond om de juiste oorzaak vast te stellen. straf de hond alleen op heterdaad. (achteraf heeft geen zin, dit snapt de hond niet en zal een thuiskomst/de baas associëren met de onplezierige situatie, dus iets negatiefs) een bot van buffelhuid of een touw met knopen kunnen vervangers zijn voor de inboedel. probeer uit wat je hond lekker en leuk vind. eventueel zijn er stoffen te krijgen die het 'legale kauw voorwerp' aantrekkelijker kunnen maken voor de hond. informeer eens bij de dierenwinkel wat de mogelijkheden zijn. succes

We hebben je vorige week al gezegd, dat het moet worden aangeleerd. Dan moet je niet een week later het zelfde verhaal ophangen. De hebt geen tijd genomen om te wennen en hij blijft slopen, zolang je niet van vooraf aan begint met trainen. Als het is, omdat je naar je werk moet, dan is het verstandiger om hier al je vrije dagen (aaneen genomen) in te stoppen. Pas als hij drie kwartier rustig alleen kan zijn (niet blaffen, niet slopen) heb je hem zover, dat hij in vertrouwen alleen kan blijven, maar dan nog niet langer dan twee uurtjes. Dit kan je dan weer verder uitbouwen tot het een gewoontezaak is geworden. Maximaal 4-5 uur. Als jij je nerveus gedraagt omdat je bang bent voor sloopgedrag (en dat kan je voor een hond niet verstoppen) zal hij nooit de rust krijgen om gewoon in vertrouwen te wachten tot je terug komt. Een hond hebben en houden kan niet "zomaar". Daar is kennis en geduld voor nodig!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100