Mijn hond 16 heeft slechte nieren en gebitsproblemen en eet niet goed en zakt door haar achterpootjes moet ik ze nog onder narcose doen voor gebit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een moeilijke keuze..... misschien helpen de feiten een beetje om je beslissing te maken. een slecht gebit kan de oorzaak zijn van het nierprobleem van je hond maar kan ook de oorzaak zijn van het slechte eetpatroon van de hond. bij tandproblemen kunnen bacteriën via de bloedbaan bij vitale organen komen en deze aantasten. ook het hart loopt hierbij risico! door pijn aan het gebit kan je hond minder eten (kan losstaan van de eetlust dus! test het eens met zacht voor, eet ze dit wel?) er vanuit gaande dat je niets doet kan de hond dus meer problemen krijgen met de nieren, afvallen door verminderde eetlust waardoor de weerstand verlaagt en de algehele gezondheid achteruit gaat, kans lopen op hart problemen. eet ze alleen zacht voer vanwege haar slechte gebit zal dit de kans op bovenstaande risico's vergroten. andere dingen die je af kan vragen zakt he hond door zijn achterpootjes. heeft ze hierbij veel pijn? is ze erg beperkt in haar beweging en doen en laten? is er medicatie/therapie mogelijk om de pijn te verzachten? hoe ernstig zijn de nierproblemen en is er aanleiding om te denken dat deze erger zullen worden? is het gedeeltelijk op te lossen met een speciaal voer of medicatie? als je niets onderneemt is de kans op verergering van de problemen/complicaties zeer zeker aanwezig. eenmaal verergerd kan herstel moeilijker zijn. waarschijnlijk ben jij bang dat je hond niet uit narcose komt na de operatie. oudere honden herstellen hier sneller dan hele jonge honden omdat oudere honden stoffen makkelijker ontgiften (dit is her herstel van de narcose!) honden waarbij de lichamelijke functies verminderd zijn ontgiften minder makkelijk. dit wil echter niet zeggen dat je hond blijft hangen in de narcose.! het herstel kan meer tijd in beslag nemen maar dit hoeft niets te zeggen over het uiteindelijke herstel! ALS je wil laten ingrijpen denk ik dat dit het moment is gezien het risico wat een (vaak onderschat) gebitsprobleem met zich mee kan brengen. uiteraard kan je dierenarts zelf het meest gericht advies geven. wat je ook mag beslissen, ik wens je veel sterkte met het maken van deze lastige keuze, en natuurlijk beterschap met je dame op (respectabele!) leeftijd. good luck! in de eerste link info over de werking van narcose en mogelijke risico's bij de 2e link de risico's van gebitsproblemen )

Bronnen:
http://www.gebitscontrole.nl/
http://www.kvgd-eersel.com/risicos-bij-de-...

In overleg met de dierenarts. Het is wel een hele belasting voor je hond, op deze leeftijd en in deze conditie. Is er niet voer te vinden dat hij kan opslobberen in plaats van kauwen?

Is inslapen niet beter dan laten pijn lijden?

Vraag dit soort dingen aan de dierenarts per telefoon want je kan dit niet laten gokken ! De dierenarts besluit dit ter plekke. Ik zou niet te lang wachten want ze leeft niet lang meer als ze zo zwak wordt!!

Als het mijn hond was zou ik het niet doen. Maar..... heeft ze zoetigheid gegeten in haar leven ? Als ze kiespijn heeft is het afschuwelijk voor haar. Geef haar voedsel waar ze niet meer op hoeft te kauwen. Schrokken is overigens het beste voor 'n hond. Toegevoegd na 4 minuten: Zoetigheid geven aan 'n hond is het gemeenste wat je kan doen .'Zoetigheid veroorzaakt ernstige tandproblemen met ondraaglijke kiespijn . 'n hond kan niet praten en zeggen dat hij kiespijn heeft.Mensen die zoetigheid geven zijn wrede beulen .

of jouw hond een narcose aankan, is iets wat je met de dierenarts moet bespreken. wat betreft het door de achterpootjes zakken; is er onderzoek gedaan naar de natrium/kaliumbalans? deze balans kan bij dieren met nierproblemen verstoord raken.

Gewoon mee naar de dierenarts gaan en geen advies hier vragen.De dierenarts kan na het beest gezien en onderzocht te hebben een oordeel geven wat te doen.Een hond van 16 jaar kan inmiddels al meer ouderdomskwalen erbij hebben dan dat jij denkt.

Adviseert de dierenarts je de gebitssanering te laten doen? Dan doet hij dit weloverwogen. Laat een pre-anastetisch bloedonderzoek doen. Dan weet de dierenarts precies hoe het ervoor staat met de vitale organen zoals de lever en nieren. De narcose zal hierop aangepast worden om de risico's zoveel mogelijk te verlagen. Informeer naar de bewaking tijdens de behandeling, dit is niet bij alle praktijken gelijk. Bij zo'n oude hond is het wel fijn als ze ook hartbewaking hebben (ECG), dit is echter niet standaard. Als je hond zoveel last van zijn gebit heeft, dan kan je erop rekenen dat hij flink lijdt. De pijn zal echt niet alleen aanwezig zijn tijdens het eten. Is de oorzaak van het door de achterpoten zakken bekend? Mogelijk artrose. Hiervoor zijn hele goede voedingssupplementen, pijnstilling en dieet verkrijgbaar. Welke in combinatie met zijn nierdieet mogen, zal de dierenarts je kunnen vertellen. De gebitsproblemen zullen de schade aan zijn nieren snel verergeren. Doe je niks dan is het zeker een aflopende zaak. Neem je het risico, dan kan je hond misschien nog een jaar pijnvrij heerlijk leven en eten, of hopelijk langer. De afweging is moeilijk. Neem je het risico en komt hij niet door de narcose, dan is hij wel rustig ingeslapen, maar ben je hem eerder kwijt. Doe je het niet dan zal hij met pijn en lijden steeds slechter worden. Sterkte met deze moeilijke beslissing.

Nee, natuurlijk niet. Het diertje is al oud en met slechte nieren. Je moet je afvragen of het hondje de narcose dan nog kan overleven. Tip: zelf nadenken, dierenarts verdienen graag veel geld. Hun eigen belang is helaas groter dan het belang van uw hondje. Sterkte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100