Hoe komt het dat mijn hond (een reu) soms ineens ...

... heel onderdanig gedrag vertoont tijdens een wandeling? Staart tussen de benen, beetje door de poten zakken.. Ik denk dat hij dan de urine van een dominante reu ruikt. Maar WAT in die geur precies doet hem zo reageren? Hoe weet hij dat die hond hoger staat dan hij?

Aanvulling: dit gebeurt zonder dat er een andere hond bij is. Het is alleen als hij snuffelt waar een andere hond heeft geplast.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij doet wat de geur hem voorschijft, die geur is een vlag van onderdanigheid, en de hond, terwijl hij niet de andere hond ziet, gedraagt zich dus naar de geur en wordt onderdanig... Lieve hond heb jij... Wat dat precies is, weet ik niet, maar het is een vlag een ferromoon...

Iemand heeft mij laatst uitgelegd dat als zij tegenover een andere hond staan, en zij bijvoorbeeld groter of sterker zijn zij op deze manier genegenheid tonen tegenover de ander. De hond wil dan gewoon niet dat de ander bang voor hem/haar is.

je zegt het zelf al, het komt door de urine lucht van een overheersende hond die hij kent, of van een lops teefje (die hoeft ie dan weer niet te kennen) of er komt heel slecht weer aan. Toegevoegd op 16-06-2009 00:34:44 lops is loops

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100