Mijn buren hebben een hond die de hele dag alleen is, maar niet alleen kan zijn, wat kan hij doen om de hond te laten wennen aan alleen?

Hij heeft een blaf band van iemand gekregen, maar de hond wordt er niet warm of koud van, of de batterijen zijn op. Wat kan hij anders nog doen om ervoor te zorgen dat zijn hond niet de hele dag aan het janken en aan het blaffen is? Het is een Richbag, best wel een grote hond dus.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze zouden er het beste aan doen om de hond over te doen aan iemand die hem wel tijd en aandacht wil geven. En wat is een blafband: geeft die een "schok" als hij blaft? Schande! Voedt het beest liever goed op door er in te investeren in plaats van hem te straffen omdat hij zich eenzaam voelt. Dus het antwoord op je vraag: steek er meer tijd in door meer thuis te zijn en ervoor te zorgen dat die hond zijn energie kwijt kan en doe het beest anders weg.

In ieder geval op cursus gaan! Een hond is een roedeldier, als ze alleen zijn missen ze hun roedel. Het kan ook janken uit frustratie zijn of verveling. Je buurman moet de leiding overnemen. Als de hond weet dat hij geen roedelleider meer is, zal hij niet meer janken, maar rustig wachten tot zijn leider weer terug komt. Verder moet deze hond heel veel lichaamsbeweging hebben. Als ze hun energie niet kwijt kunnen gaan ze janken of meubels stuk bijten. Het is overigens echt erg dat dat beestje de hele dag alleen is!!

Als er echt geen andere oplossing is dan de hond alleen laten dan help de radio aan zetten vaak het beste..ik heb er al veel honden mee rustig weten te krijgen..Ook de hond aanmelden bij een uitlaatservice zodat ze zeker 2 keer iemand zien die dag kan een remedie zijn..en zorgen voor veel hondenspeelgoed ...

Als de baas een slechte opvoeder is, is dit eigenlijk een waardeloos advies maar vooruit: hij kan er een hond bij nemen. Twee honden hebben plezier aan elkaars gezelschap. Maar eigenlijk vind ik het probleem meer klinken naar een baas die niet veel van honden weet en begrijpt. Daar zou wat aan gedaan moeten worden.

Los van het feit dat het triest is om een hond te nemen/houden als je er bijna nooit bent: die band klinkt als een mishandeling van de hond. Hoe zacht die stroom ook is. Hij geeft met het blaffen aan dat hij het niet naar zijn zin heeft en wordt dan afgestraft met een blafband. Dat lost het probleem niet op! Ik zou het blijven melden dat de hond overdag blijkbaar erg eenzaam is en blijft blaffen. Of ze er geen diervriendelijke oplossing voor kunnen vinden.

Het probleem is dat het beest de héle dag alleen is, terwijl een hond een zeer sociaal dier is. De oplossing lijkt me dan ook niet om het dier eraan te laten wennen, of nog erger, nog meer te straffen omdat hij zich alleen voelt. Natuurlijk blaft hij, hij zit de hele dag zonder zijn roedel! Dat is een onnatuurlijke situatie voor een hond. Hij roept en roept om zijn vermiste roedelleden te vinden. Sterker nog, dit is dé oorsprong van blaffen. Wolven, waar honden van afstammen, blaffen bijna nooit. Behálve als ze de andere leden van hun roedel niet kunnen zien, dan blaffen ze om elkaar te vinden. Toen mensen wolven domesticeerden, selecteerden ze bewust op de eigenschap 'veel blaffen', om zo de meest effectieve waakhonden te fokken. Dit zit dus héél diep in de aard van de hond ingebakken, en de manier waarop deze hond wordt gehouden geeft dé oertrigger voor dit gedrag. Ik zie eigenlijk maar twee échte oplossingen: 1. Herkennen dat ze de hond geen goed leven bieden en een ander thuis voor hem zoeken waar hij wel krijgt wat hij nodig heeft. 2. Regelen dat hij overdag niet zo lang alleen is, al moeten ze er een professionele hondenuitlaatservice voor inschakelen.

Persoonlijk zou ik de baas een dag met de blafband (MET goede batterijen ) willen laten omlopen en hem als de donder laten zorgen dat iemand tussentijds om de pakweg 3 uur de hond goed uitlaat. Sorry dat ik zo boos reageer maar zo ga je niet met een hond om. Een dag aalleen laten met blafband om, ik vind dat je reinste dierenmishandeling. Daar zal de dierenbescherming niet anders over denken. De baas waarschuwen en als dat niet helpt toch maar de dierenbescherming bellen. Dat zou ik doen.

Die hond zou ik graag willen hebben (ook voor willen betalen) alleen jammer dat ik er ook de tijd en ruimte niet voor heb. (komt vast nog wel een keer) Dit is zo ongeveer het slechtste ras voor je buurman: "Slechte socialisatie, harde aanpak en eenzaamheid kunnen deze hond blijvend geestelijke schade toebrengen." http://nl.wikipedia.org/wiki/Pronkrug De oplossing: een paar keer waarschuwen en als dat niet werkt een paar klappen en een keer flink hard schoppen. NIET de hond maar die BUURMAN.. Toegevoegd na 3 minuten: Andere antwoorden komen met betere en vooral meer realistische oplossingen, hoewel ik er bij blijf dat die buurman ook wat opvoeding nodig heeft.

Als de buurman nog 'n hond neemt is het probleem opgelost. In de " isoleer" krijgt elk levend wezen gedragsstoornissen. Toegevoegd na 12 uur: Alsjeblieft NOOIT die blafband gebruiken !

PErsoonlijk vindt ik een blafband een mishandeling product dus iemand die dat gebruikt zou al geen hond mogen hebben. maar goed. Een hond moet leren alleen te zijn en dat is niet een kwestie van een dag of wat. De hond moet langzaam aan een paar minuutjes alleen zijn. Begin met hem even in een bench te stoppen als je naar boven gaat. Breid dit langzaam uit. Geef de hond iets om mee bezig te zijn. Gebruik de bench NOOIT als strafplaats, de hond moet leren dat de bench zijn rustplekje is. Met grof geweld of dwingen leer je de hond niets. Daarnaast is een hond hebben en hele dagen van huis zijn al geen optie. Wie laat hem tussendoor uit? Hoe doet de hond dit 's nachts? ZIt hij dan bij de baas of is de hond dan alleen?

Volgens mij is een hond niet gemaakt om alleen te zijn. Een hond is ene roedeldier. Er zou iemand voor dat beestje moeten komen zorgen. Een blafband ken ik niet, hoor..

Mijn moeder liet voor de hond altijd de radio aan, op een zender waar veel gewauwel was. Een andere optie is: er een hondje bijnemen, dan hebben ze gezelschap aan elkaar. Toegevoegd na 1 minuut: Trouwens wel sneu dat hij de hele dag alleen is, waar hebben ze dan een hond voor? Dacht even dat het ging om als ze even weg zijn of boodschappen doen of paar uurtjes uit. Maar een hond die echt dag in dag uit de hele dag alleen zit, kan beter gelukkig worden bij een ander baasje... Ook een hond heeft gevoel, elk levend wezen...

Honden die weigeren alleen te blijven doen dit vaak uit verlatingsangst. Ze zijn bang om alleen te zijn, bang dat de baas weg gaat en ze helemaal alleen achter blijven. Voor een hond is alleen zijn een hele aparte gebeurtenis. Vanaf dat ze geboren zijn, zijn ze eigenlijk nooit alleen. In het begin zijn er altijd broertjes en zusjes en natuurlijk hun moeder. De fokker is er, vaak met het hele gezin en eventueel nog andere honden. Dan gaat de hond naar zijn nieuwe baasje. Ook daar is in het begin aan belangstelling geen gebrek. Vaak heeft de nieuwe baas vrij genomen van het werk om bij de pup te kunnen blijven. En dan ineens, gaat de baas weg, misschien voor een boodschapje, misschien om te gaan werken. De pup is helemaal alleen en heeft geen idee wat hem overkomt. Wen uw hond aan de bench en leer hem dat hij daar veilig en rustig in kan slapen. Doe een aantal keer per dag het deurtje van de bench ook echt dicht. In het begin blijft u daar bij zitten. Geeft u de hond geen aandacht voor het piepen of janken. Laat weten dat u er bent en dat het goed is, maar troost de hond niet. Als de hond stil is en rustig ligt dan kan de bench weer open. Maakt u nooit de bench open als de hond nog piept of nog niet rustig is. De hond leert dan, dat piepen ervoor zorgt dat de bench open gaat. De bedoeling is dat de hond zijn rust vindt in de bench. Maak er dus geen feest van als u de hond uit de bench haalt. In en uit de bench gaan, deur open en dicht, is heel normaal. Net zo normaal als komen en gaan. Blijft uw hond rustig in de bench, dan kunt u op de bank gaan zitten. Gaat ook dit goed, loopt u dan naar de keuken en weer terug. Blijft uw hond rustig, dan kunt u de stapjes verder uitbouwen. Uw hond voelt zich veilig in zijn bench en vertrouwt erop dat u vanzelf wel weer een keertje terug komt Hoe dan ook... nooit een blafband gebruiken, dit werkt omgekeerd en maakt er een nog bangere hond van.

Hij moet niks doen want hij wil niks doen, jij moet wat doen. Om te beginnen die band afpakken want dit is dierenbeulerij, vervolgens moet je contact opnemen met de dierenbescherming (helaas is het nog te vroeg voor de dierenpolitie), want als je een hond aanschaft die niet alleen kan zijn, en vervolgens dit de gehele dag wel doet dan kun je op z"n zachtst gezegd concluderen dat het hier niet gaat om een dierenliefhebber maar om een ordinaire egoist die als hij s,avonds thuis komt nog even geniet van dit arme dier door er even mee te kroelen (hoop ik) om vervolgens met een gevoel van "wat heb ik het toch weer goed gedaan vandaag" naar zijn bed te gaan en het morgen weer precies zo te doen. Maar ach, dit is mijn mening. Toegevoegd na 1 uur: Uhh, ik bedoel dit is mijn antwoord!

Zelf heb ik ook een hond en werk waar ik de deur voor uit moet. Ik breng 's morgens mijn hond naar de dagopvang en haal hem eind van de dag weer op. Hij heeft een topdag daar met al z'n honden vriendjes en ik heb een topavond als ik samen met m'n hond lekker aan de wandel ben geweest en daarna gezellig samen op de bank zit! Wellicht is dit ook een idee voor je buren. De richback is geen hond om een hele dag alleen thuis te laten. Hij heeft heel veel beweging nodig. Als z'n baas structureel iedere ochtend een uur met hem gaat rennen kan hij wellicht een poos alleen thuis zijn maar hij is hier zeker niet voor op de wereld gezet. Het gedrag van de richback van je buren kan ook duiden op verlatingsangst. Hier is met de juiste training wel wat aan te doen. Daarnaast lijkt het alsof jij thuis bent op het moment dat de buren er niet zijn. Jij zou natuurlijk ook de hond van je buren in huis kunnen halen. Ik weet zeker dat het voor jullie allebei een fantastische oplossing zou kunnen zijn.

lastig.... wat is de situatie voordat je buurman weggaat. loopt de hond dan al te drentelen en is ie nerveus? dan weet ie wat er komen gaat. gaat ie opgefokt in de benche omdat ie weet wat er komen gaat? heeft de hond altijd alles al bij elkaar geblaft of is het opeens begonnen. zijn er veranderingen geweest (verhuizing, scheiding etc) gaat een hond bv alleen in een bench als ie alleen gelaten word zal ie dit associëren met iets onplezierigs. waarom blaft de hond? is de hond honger in rangorde, en beveelt (blaffen dus!) dat je buurman niet weg mag gaan? je buurman moet pas weggaan als de hond rustig is. dus eerst jas aan, sleutels pakken, op de bank zitten tot de hond rustig is. dan naar de deur, flipt de hond dan moet ie net zo lang wachten tot de hond rustig is. pas daarna weggaan. als de hond vind dat hij de baas is (hoger in rang) heeft dit geen zin en zal de interactie tussen hond en baas bijgeschaafd moeten worden. de hond leert dan dat hij niet de scepter zwaait maar leert accepteren dat hij nu en dan alleen is. het probleem is dus niet 1,2,3 op te lossen. een blafband wekt bij sommige honden agressie op. de ridgeback is een verdedigingshond die niet afschrikt voor pijn (dan zou ie niet kunnen verdedigen, iets waar het ras op is gefokt) het kan dus goed dat de hond maling heeft aan de blafband maar dan werkt het alleen averechts. bovendien is de rodesian een eigenzinnig ras. tijd voor je buurman om zich wat in de hond en de psychologie moet verdiepen, maar ook in het ras......

oppas zoeken voor de hond, iemand die het leuk vind om te lopen en met honden om te gaan of iemand die iets wil bij verdienen, hoeft niet veel te kosten, een klein bedrag-je per keer, is al leuk voor bijvoorbeeld een kind in je buurt... of een tweede hond, kunnen ze samen spelen of een grote tuin hebben waar hij in kan spelen en lekker hele dag snuffelen... en wanneer je er wel bent veel aandacht en liefde geven

Laat de hond een half uur per dag alleen in een kamer, kom in geen geval bij hem. Daarna beloon je de hond met iets lekkers. Houdt dit zo lang mogelijk vol en laat de hond steeds langer alleen in een kamer. Uiteindelijk zal hij er wel aan wennen en wat rustiger wonen. Vergeet vooral de beloning niet! succes, Toegevoegd na 2 minuten: In die tijd kun je bijvoorbeeld even boodschappen doen ofzo. Vraag ook andere mensen om de hond eens uit te laten. Honden wennen namelijk aan hun baasje, katten aan hun huis. Als de hond dus vaker iemand anders ziet vind hij het misschien ook minder erg als je buren even weg zijn.

Je buurman zou er een hondje bij kunnen nemen?? zodat hij een speelmaatje heeft?? wij hebben zelf 3 hondjes en die zijn onafscheidelijk.. weg doen naar iemand die er wel de tijd en aandacht voor heeft is het beste..maar snap ook wel dat hij zijn hond niet graag weg wilt doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100