Wat zijn mooie niet al te moeilijke vissen voor een aquarium?

Ik wil een iets groter aquarium, dan mijn huidige.
Ik heb nu een 60 liter aquarium, met zo'n 10 neontetra's en 10 vuurneons. Maar zou het willen uitbreiden, mede doordat het erg vol word in mijn bak. (Ze fokken als de neten, en aantallen hierboven waren bij aankoop, maar zijn er nu echt meer)
Wat zijn mooie vissen als aanvulling die niet al te moeilijk zijn qua waterkwaliteit/ ph waarde e.d. rekening houdend met mijn huidige visbestand en aankoop van een 240 liter aquarium?

Weet jij het antwoord?

/2500

Neontetra's die aankweken? Dat gebeurt niet vaak. Maar een tetra is een middenvis. Neem wat corydoras voor de grond. en een koppeltje diamantgoerami of zo. Stop het niet te vol.

Wij zelf hadden altijd Plaatjes en Guppies in onze bak. Deze vissen kunnen wel redelijk tegen pH schommelingen en dergelijk. Als er iets mis is met je bak zal je dat het eerst merken aan je Tetra's want die kunnen heel slecht tegen slechte waterkwaliteit. Verder is het heel handig om in een dierenwinkel te gaan kijken wat voor vissen er zijn. Als het een goede winkel is kan de medewerker vertellen wat voor soort aquarium het beste is voor die vis. Ga liever niet naar een intratuin of andere winkel omdat die er echt geen verstand van hebben!

Maak niet de veelgemaakte fout hebberig te worden als je eerste vissen een beetje lukken. Guppen heb je in allerlei kleuren, maar ook black molly's, plaatjes, koperzalmpjes, chinese Danio's en nog heel veel gemakkelijke soorten vissen. Maar je bakje is maar 60 l. en je hebt al 20 visjes, dan zit je gewoon VOL! Je hele bak draait nu op je filter, die is in veel gevallen te klein of van de verkeerde soort. Indien je een groter aquarium aanschaft van 240 l. dan wordt het heel anders, maar neem de tijd en laat dit nieuwe aquarium een maand staan zonder vissen en veel planten, daarna voorzichtig wat vissen in uit zetten, regelmatig je water controleren, temperatuur en water verversen!!! Doe je het te gehaast, dan zullen er veel teleurstellingen komen.

allemaal goede adviezen. mijn antwoord is: ga naar de bieb en haal eens wat boeken over aquariums. lees wat er allemaal bij komt kijken. haal advies bij een aquariumvereniging in je buurt. succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100