Waarom deed onze kat zo vreemd?

Gisteren hebben we onze kat een vlooienmiddel in haar nek gedruppeld, precies op de aanbevolen plek. Direct daarna begon ze door de kamer te rennen en kreeg ze steeds van die sidderingen over haar rug. Mijn vraag is: komt dit door het middel dat door haar lichaam trekt of door de vlooien die over haar heen beginnen te lopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat jullie kat gewoon het even heel vervelend vond om dat goedje in de nek te hebben... Misschien dat hij het voelde omdat het toch op een plek in de nek wordt gedruppeld en hij voelde dat het een beetje uitliep... Maar volgens mij niks ergs hoor. Je zou er voor de zekerheid even een dierenarts over contacten, maar lijkt mij niet nodig.

mijn dierenarts vertelde ooit dat t spul wat warm en branderig op de huid is, en dat de dieren daardoor zich even anders gedragen... maar na een aantal minuten is t weer weg

ik houd het op de stress van het toedienen. katten vinden het vreselijk vies ruiken, en gelijk hebben ze. irimpelingen in het vel zijn een teken van stress, en door het rennen reageerde ze af.

Onze kat doet dat ook altijd. Het komt door het vochtige gevoel dat hij plotseling in z'n nek voelt, maar waar hij niet bijkan om het schoon te likken. Bovendien ruikt hij ook het vreemde luchtje. Kortom: Uit een soort onmacht gaat 'ie rennen, en door het vochtige gevoel en de geur siddert en trilt hij even.

Mag ik vragen waarmee je hebt ontvlooit? Als dat Exil is zou ik dat nooit meer geven, er zijn al meerdere dieren aan dood gegaan. Je kunt beter een goed middel bij de dierenarts halen. Het kan zijn dat jou kat niet lekker werd van het middel dat je gebruikt hebt. Ik hoop dat de problemen nu over zijn anders zou ik toch nog even met het beestje naar de dierenarts gaan

Bronnen:
www.kattenplaza.nl/kattenforum

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100