Wanneer je een kat achter zijn oren kriebelt, dan gaat hij heerlijk liggen genieten, zouden tijgers en andere (grote) katachtigen dat ook doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat hoef je bij geen enkele wilde kat te proberen, zelfs niet bij de kleinere formaten. dat kat en mens zo goed samen kunnen gaan, is bij de gratie van de socialisatie van een kat. dit is een belangrijke fase, zo ongeveer van week drie tot week acht, waarin katten als het goed is leren dat mensen te vertrouwen zijn. ook grote katten zoals tijgers of leeuwen moeten die socialisatiefase hebben doorgemaakt, en dan kan het zeker zo zijn dat ze genieten als je ze achter de oren kriebelt. er circuleert een geweldig filmpje op internet, waar twee gasten die een leeuw hebben opgevoed, hem weer gaan opzoeken in afrika. de leeuw herkent ze meteen, en er wordt flink geknuffeld! alles staat of valt dus met de socialisatie.

Jazeker!!

ja dat doen die ook alleen kun je bij wilde niet bijkomen maar ze vinden het net ze goed fijn.

Niet alleen katachtigen vinden het heerlijk om achter hun oren gekriebeld of geaaid te worden. Of het nu gaat om een tijger, giraf, beer etc.; zoogdieren vinden dit allemaal fijn. Een dier dat in het wild leeft zal het alleen niet erg kunnen waarderen dat wij mensen ze eens even flink kroelen. Een dier in een dierentuin kan het wel heerlijk vinden om door zijn oppasser geaaid te worden. Jonge dieren worden ook door hun moeder geliefkoosd door bijv het geven van kopjes of een flinke wasbeurt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100