Wat kan ik doen tegen de zwavel/ijzersmaak aan mijn scharrelkip eieren?

Ik heb al jaren kippen en nu sinds dit voorjaar een kip die vieze, naar ijzer/zwavel smakende eieren legt. Ook de kuikens die zijn uitgebroed door haar leggen nu al eieren en die smaken ook zo. De kuikens waren geen eieren van deze kip. Heb al ander voer geprobeert, wel en niet laten scharrelen. Wat kan ik nog meer proberen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Sommige vergiftigingen geven een metaallsmaak in de mond, welke door specigieke voedingsmiddelen worden versterkt. Het klinkt misschien vreemd, maak kwik, cadmium en vele andere zware metalen veroorzaken deze vreemde sensatie. De smaak wordt dus NIET veroorzaakt door het ei (in dat geval) maar ga eens goed bij jezelf na of je met spuitnevels van verf, dampen van metaal oid in contact geweest bent. Is er ook sprake van vermoeidheid, tintelingen of pijn in ledematen oid. dan raad ik een bezoek aan de arts dringend aan. Ook een bepaald vitaminegebrek kan dit veroorzaken.

Heb je ook niks veranderd in het hok. Geen bakken/muren met metaal of loodhoudende verf waar de kippen aan kunnen pikken? Als ze scharrelen, kunnen ze dan niet onbewust iets verkeerds oppikken? Ligt er metaal of ander afval op het terrein? Roestende voer-/waterbakken misschien? Of heb je nog meer kippen die wel smakelijke eieren leggen? Misschien kan je zo'n ei anders eens voor onderzoek laten opsturen door de dierenarts, wellicht vinden ze de oorzaak voor de smaak en weet je waar je het kan zoeken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100