hoe kan ik mijn hond dit afleren ?

ik heb onwijs lief hond , hij luister goed naar ons , en als
bezoek komt is er niets aan de hand, behalve als mijn schoonmoeder langs komt. Dan veranderd hij in eens in.
Probleem hond , hij word wilde springt , wil spelen , piept
bijt luistert niet meer naar ons, ik heb zovaak tegen mijn
schoonmoeder gezegd negeer hem , maar dat doet ze niet,
en wanneer ze weg gaat zit ik met een vervelend hond. ik weet geen raad mee.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als de hond goed luistert kun je hem/haar gewoon in de mand sturen en daar laten liggen. verder weet ik een goede methode tegen dat springen. als de hond tegen haar aanspringt dan moet je schoonmoeder haar knie naar voren doen zodat de hond daar in volle vaart tegen aan knalt. dan leert de hond snel af om de visite te bespringen. verder is er op NGC regelmatig het programma ''the dog whisperer'' voor. zit vast ook wel een aflevering tussen waarbij hij dit probleemgeval aan de kaak stelt.

Die schoonmoeders toch...... Je zal toch echt duidelijk moeten maken aan je schoonmoeder dat ze de hond moet negeren. Oftewel het gedrag van de hond, wordt veroorzaakt door haar, dus zij moet veranderen. Praat hier eens goed over met haar. Als ze het vervolgens blijft doen, zorg dan dat de hond niet meer bij haar in de buurt kan komen. Succes!

stuur maar pb. heb geen zin in aldat getyp

Tja, je schoonmoeder kun je (blijkbaar) niet opvoeden. Ik zou als zij komt de hond bij het eerste slechte gedrag elders opsluiten (als je huis daarvoor geschikt is) MAAR niet boos naar de hond maar half en half duidelijk maken dat het ook haar schuld is. Ik zou het beest beetpakken en meenemen en ondertussen zeggen, zo... kom jij maar even mee want ma en jij kunnen er samen niet voor zorgen dat jij je gedraagt en ik kan moeilijk ma in de slaapkamer opsluiten dus dat ben jij helaas voor jou, en dan afvoeren de hond. Als je heel venijnig wilt zijn kun je als je terugkomt nog zeggen: onbegrijpelijk, dat heeft hij echt alleen met JOU!!

nogmaals.. moderater....... ik gaf een goed antwoord.... ik had zelf een jachthond en mijn zus zoekt uit welke pups er gebruikt gaan worden als help hond. dus vandaar... Toegevoegd na 5 minuten: dus ik weet wel iets van honden gedrag , maar als u denkt het beter te weten? verwijder dan maar weer. de keuze is aan u.

Als je in huis een loopband hebt laat de hond daar eerst een tijdje oplopen voordat jou schoonmoeder komt zodat de hond eerst goed moe wordt omdat de hond dan bijna geen energie meer heeft om zo tegen jou schoonmoeder tekeer te gaan . Zo niet maak dan eerst een flinke wandeling of ga met de fiets eerst een tocht maken . En als jou schoonmoeder dan komt dan kun je de hond beter corrigeren omdat de hond dan moe is . En probeer eens een paar afleveringen te kijken op national geographic channel de The Dog Whisperer is er elke dag op de tv en in het weekend zijn er meerdere afleveringen per dag . Wat die man kan met honden is gewoon ongelofelijk . Maar meestal zijn de mensen de schuld van het gedrag van de hond .

Het valt me op dat het hier dus ALLEEN om je schoonmoeder gaat, en nooit bij jullie zelf als hij blij is, of bij anderen? ;) Hoe vindt je schoonmoeder jullie hond? Is ze ervaren met honden en is ze een 'hondenmens', heeft ze in tas of zak bv altijd kleine snack voor hem bij zich? Hoe ervaar jij haar als je schoonmoeder? Wil ze eigenlijk dat opspringen niet, of vindt ze deze vrolijke en drukke acties best leuk? Voor een oplossing lijkt me dan in dit geval beste dat je vanuit "2 kanten" gaat werken. Hoe je opspringen vrij simpel kan afleren, kom ik zo op terug. Een hond is een gevoelig dier die zijn gedrag vaak afstemt op de sfeer/ stemming, uitstraling van zowel de baasjes, als ook reagerend op elke interactie tussen het bezoek en jou... De vraag (en daarmee de aanpak) is: wil jij gedrag van je schoonmoeder graag veranderd zien naar je hond, of wil je dat je hond puur en alleen luistert naar jou? Laatste ligt meeste voor de hand lijkt me? Jij bent de roedelleider van je hond en bepaalt wat hij mag, moet en kan. Als je verder goede band hebt met je schoonmoeder, samen ook wat geduld, consequent kan zijn en humor kan delen, kom je al een stuk verder door eerst eens te oefenen in je uppie, en later met haar en je hond samen. Hier werkte het spelenderwijs steeds beste en snelste ;) Zo te lezen is hij nog vrij jong en speels? Zonder schoonmoeder kan je hem aanleren wat "geduld oplevert" door bv met zijn voorkeursspeeltje hoog boven zijn hoofd te houden. Als hij dan hij wil springen zeg dan "laag of down" , bevestig dit extra door met lege vlakke hand naar hem te gebaren. Zodra hij rustig is, liefste in de zit-stand, gooi je speeltje pas weg en beloon hem met bv GOEDZO en herhaal dit aantal malen, en oefen dit meer keren per dag.. Hij snapt dat zodra hij in rust is, al je aandacht krijgt en beloond wordt ;) Dan met schoonmoeder erbij. Zodra hij haar "test" en wil springen, vraag je haar om zich om te keren en te negeren door als 'etalagepop' door bv 20 seconden stokstijf te blijven staan. Zodra hij rustig is, kan ze met met de woordjes 'laag/zit' en ook de handbeweging erbij, jouw oefening nadoen. Erna tuurlijk kort belonen en herhalen ;) Na korte tijd 'speelt de hond jullie niet meer uit' maar via spelen bepalen jullie alle grenzen :) Werkt dit niet, vraag me maar, heb nog wel 3- 4 andere methodes die hondvriendelijk zijn ook kunnen werken! Succes!

Ga anders op hondencursus!

ga op schoonmoedercursus. je moet de persoon die het probleem veroorzaakt aanpakken.in dit geval de schoonmoeder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100