Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn toetsenbordinstellingen consequent blijven?

Het overkomt mij regelmatig dat ik op msn ben en ineens mijn toetsenbordinstellingen wijzigen. Mijn vraagteken komt onder de "[" (geloof ik) en andere tekens verschuiven. Ik vermoed dat dat komt omdat op de één of andere manier mijn computer denkt dat ik een VS toetsenbord heb (of iets dergelijks). Heeft iemand dit ooit meegemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja dit is simpel op te lossen door Ctrl + shift een maal tegelijk in te drukken :) lost 't probleem meteen op

Als je Windows gebruikt kun je in het configuratie scherm aangeven welke toetsenbord taal je gebruikt. Het handigst is om alle talen die daar staan weg te gooien met uitzondering van de VS. Want dit is de standaard en klopt 1 op 1 met alle tekens op het toetsenbord zelf.

In Windows zijn meerdere toetsenbordindelingen aanwezig. Je kunt schakelen tussen een VS-indeling en een NL-indeling met Alt-Shift (in ieder geval die aan de linkerkant van het toetsenbord, ik weet niet of die aan de rechterkant ook werken). Je kunt ook klikken rechts in de taakbalk op het blauwe vierkantje. Meestal staat daar US of NL of EN in om aan te geven welke toetsenbordindeling er nu is ingesteld. Bij jou zal het steeds wisselen doordat je per ongeluk Alt-Shift indrukt. Wil je dit definitief voorkomen, zoek dan uit welke instelling jou bevalt. Ga dan naar je Control Panel, en verwijder daar alle andere instellingen. Dan *kun* je daarna niet meer wisselen, ook niet per ongeluk.

ja ik maak dat geregeld mee... dat de instelling van mijn toetsenbord van Nederlands opeens veranderd blijkt te zijn in VS internationaal... ik heb daar wel eens een vraag over gesteld... http://www.goeievraag.nl/vraag/taal-toetsenbord-ineens-wisselt-verenigde.4431 misschien vind je daar nog tips...