Ik kan niet meer inloggen op mijn computer, is er een manier om bestanden op een usb stick te zetten zonder dat ik inlog?

Toegevoegd na 2 minuten:
Windows xp

Toegevoegd na 5 minuten:
het is niet dat ik het wachtwoord niet meer weet,
Maar ik word automatisch weer uitgelogd

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je je computer echt niet meer kunt opstarten, maar je hebt nog wel bestanden op de harde schijf die je er af zou willen hebben, dan zou je de harde schijf uit je computer kunnen halen en deze bij een andere computer erin kunnen hangen om de bestanden eraf te halen. Beetje omslachtig, maar soms de enige manier (heeft mij al eens gered).

Probeer eerst eens: 1. PC aanzetten. 2. Druk op F8 totdat je in het opstartmenu komt. 3. Kies veilige modus. 4. Vaak is er een administrator-account zonder wachtwoord. Probeer dus daarmee in te loggen. 5. Als 4. lukt: maak dan een nieuw wachtwoord aan voor je oude account. Als alles niet werkt (er zijn nog andere opties, zoals een Linux-CD maken): Als je bestanden niet ge-encrypt zijn, zou je ze nog moeten kunnen benaderen door een SATA-to-USB connector te kopen (de schijf moet je dan uit de machine halen). Toegevoegd na 9 minuten: Ook als je automatisch wordt uitgelogd, zou bovenstaande kunnen helpen om in elk geval weer in te loggen (als administrator). Je profiel kan beschadigt zijn, of je hebt een virus. In het eerste geval kan je een nieuwe gebruiker maken. In het tweede geval wil dit wel eens helpen (hangt van 't virus af), als je een tellertje van 30 seconden krijgt: 1. Start 2. (Uitvoeren.) 3. cmd {enter} 4. shutdown -a En daarna natuurlijk op zoek naar virusverdelgingsmiddelen of Windows opnieuw installeren. Er zijn nog meer mogelijke technische oorzaken. Wat wellicht dan ook zou kunnen helpen: 1. Start 2. (Uitvoeren.) 3. msconfig {enter} 4. Vink alles uit bij 'Opstarten' en herstart de PC.

Helaas weet ik niet wat er mankeert. Als je computer wel opstart en je hebt filesharing aan dan kan je gegevens van de disk lezen via een netwerk en andere pc. Eventueel kan je een aparte opstart disk (cd) gebruiken en kijken of je vanuit die start bij je disk kan. En als laatste: Disk uit je pc halen en als extra disk in een andere zetten (d of e schijf). En daarvandaan dan de bestanden halen die je wil redden.

Ik heb altijd een CD-ROM liggen met MiniPE erop. Hiermee kan je altijd opnieuw booten en kan je verschillende dingen nog gaan doen. Ook met USB gaan kopieren en op je HDD's komen. Zoek op internet maar eens naar een .iso bestand en maak hier een CD-ROM van (op een andere PC). Toegevoegd na 1 minuut: En maak ik elke maand een volledige partitie backup. Zo heb ik alles altijd binnen een half uur herstelt naar de laatste goede keer van de backup.

Gewoon een bootdisketje onder Linux maken en daarmee opstarten. Als je bestanden geëncrypteerd zijn, harde schijf aansluiten op een PC met dure Windows Server versie (bijvoorbeeld Small Business Server 4.5) en via security/properties het eigenaarschap overnemen en dan kun je alles weer normaal zetten. Kun je iets meer detail geven?

Bronnen:
Problemen die ik met plezier en veel...

op deze site staat alles over hoe je een usb opstart gebeuren kunt maken. succes

Bronnen:
http://www.pendrivelinux.com/

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100