weet iemand een gratis programma die de troep van je harde schijf haalt zodat je PC weer sneller wordt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je PC wordt hooguit marginaal sneller als je wat rotzooi verwijderd (zoals je browser-cache en temp. folder). Waar het om gaat, is niet veel schijfruimte overhouden, maar is overbodige zaken die op de achtergrond draaien, uitschakelen. Dit doe je bijv. met de mogelijkheden bij: 1. Start 2. (Uitvoeren.) 3. msconfig {enter} 4. Opstarten 5. Schakel uit wat je niet nodig hebt (bijna alles hier). 1. Start 2. (Uitvoeren.) 3. services.msc {enter{ 4. Schakel uit wat je niet nodig hebt (hier wat beperkter). 1. Rechtermuisknop op Deze Computer 2. Geavanceerd 3. Performance (of het Nederlandse woord, waar ik even niet op kan komen). En belangrijk: meer intern geheugen plaatsen als dat aan de magere kant is.

Ccleaner doet wonderen als het gaat om het opruimen van je harde schijf. Tevens is het belangrijk voor de snelheid van je pc om minimaal 25% van je harde schijf leeg te houden.

Bronnen:
http://www.piriform.com/

glary utilities, helemaal gratis

Bronnen:
http://www.glaryutilities.com/

Als je op zoek bent naar schijfruimtevreters kijk dan eens naar SpaceMonger! Die brengt heel overzichtelijk in kaart welke grote bestanden/mappen je op je PC hebt... Pas uiteraard wel op met verwijderen maar het kan je wel helpen om zo de grote bestanden op te zoeken... Er is volgens mij ook een portable versie beschikbaar, voor vragen: reageer even of stuur me een PM.

Bronnen:
http://www.sixty-five.cc/download/

probeer een de gratis versie advanced systemcare zie onder home product een beetje onderaan

Bronnen:
www.iobit.com

Ik wee een tooltje wat (gratis) nog meer kan dan alleen dat. Tik in google advanced systemcare en volg de aanwijzingen. Er is ook een versie die nog meer kan maar dan moet je wel iets betalen. Ik zelf werk met volle tevredenheid met dit progje en nog met een paar andere tooltjes. Spybot search en destroy, Ad Aware, Smitfraut, stinger en een rootkitje, Mijn (gratis) virusscanner is van Avira. Bepaal je gebruik en pas je beveiliging daar op aan hoef je minder te scannen en te cleanen. Dat is altijd achteraf en kost (mij te) veel tijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100