Is er een programma dat alle computerproblemen oplost (virus, registers enz.)?

Ik heb Avast als antivirus, maar krijg (ook met de betalende versie en ook nadat ik alles gedaan heb om dit te vermijden) geregeld reclame bv een programma om mijn verouderde registers te updaten, een programma om te vermijden dat providers zien naar waar ik surf enz.
Nu vroeg ik me af waarom dit allemaal in aparte pakketjes wordt aangeboden. Is er een programma dat alles doet (betalend) wat er voor het functioneren van een pc/laptop enz. nodig is? Dus dat én virus bestrijd én firewall is én de registers vernieuwt enz enz enz. Het is me veel te omslachtig om daar allemaal aparte abonnementen voor af te sluiten.
Dat providers zien naar waar ik surf vind ik trouwens geen probleem maar ik denk dat er toch ook dingen zijn die wel nuttig zouden zijn voor mijn laptop.

Toegevoegd op 09 May 2022 17:27: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Je gebruikt Avast. Mijn ervaringen zijn al van een paar jaar geleden, maar wanneer ik de review bekijk, dan is het nog niet veranderd: Gratis virusscanners, zoals AVG en Avast kunnen niet bestaan zonder dat er geld in het laatje komt. Zij moeten hun betaalde product dus verkopen en eenmaal verkocht, dan moet er ook nog zoveel mogelijk verlengd worden. Dat probren ze te bereiken door in te spelen op de angsten van de gebruiker. De ene, na de andere waarschuwing wordt afgegeven en het ene na het andere scanrapport wordt gemeld. Vaak is er echter nauwelijks wat aan de hand. Daarnaast lijkt het tegenwoordig de mode onder phishing gespuis om van allerlei mail te versturen met waarschuwingen als: "uw gegevens zijn openbaar" en "Er is verdachte activiteit in uw account" e.d. Opvallend zijn daarbij vaak de afzenders van die berichten. Dat zijn geen bekende, vertrouwde organisaties, maar hun NAAM is al een waarschuwing. De afzender heet b.v. al: "WAARSCHUWING!" of "Belangrijke melding" Ik ken niemand die zo heet. Jij wel? Dit is gewoon phishingmail. Trap er niet in ! Windows zelf is tegenwoordig best goed beveiligd. Met een goede firewall en Defender als antivirus bent u al behoorlijk goed beschermd. Daarnaast heeft Microsoft juist belang bij een goede beveiliging die géén onnodige meldingen geeft. I.t.t. een commercieel antivirus pakket. Windows zelf is dus het antwoord op je vraag ! Verdiep je in het juiste gebruik van de Windows firewall en Defender. Dat zal je meer rust opleveren dan zo'n (naar mijn ervaring) brak pakket als Avast.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100