waarom willen mensen dat je je op hen abonneert op youtube?

Ik kijk geregeld naar iets op youtube, heel vaak vraagt men dan om je te abonneren of de video te "liken". Dan doe ik dat natuurlijk wel als het me interesseert, alleen, ik krijg dan niet iets als nieuwsbrieven of zo. Dus een meerwaarde voor mezelf zie ik niet direct.
Ik veronderstel echter dat het wel een meerwaarde heeft voor degene die het filmpje gepost heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

De YouTubers (Creators) genereren inkomsten (uit bijvoorbeeld reclame) voor YouTube. Als het kanaal van een creator groot genoeg is, kan de de creator meedelen in de inkomsten, door deel te nemen aan het YouTube-partnerprogramma, het YPP. Om aan het YPP deel te nemen, moet het kanaal aan een aantal minimum voorwaarden voldoen: 1. Het kanaal voldoet aan de eisen van YouTube voor het genereren van inkomsten; 2. De creator woont in een land of een regio waar het YPP beschikbaar is; 3. Het kanaal heeft het afgelopen jaar 4000 uur kijktijd gegenereerd; 4. Het kanaal heeft meer dan 1000 abonnees; 5. De creator heeft een gekoppeld AdSence-account. Ik weet niet hoe de inkomsten worden verdeeld. Maar ik neem aan, dat het aantal abonnees dat een kanaal heeft van invloed is op het deel van de inkomsten van YouTube, dat naar de betreffende creator(s) gaat.

Bronnen:
https://support.google.com/youtube/answer/72851

Er zijn een aantal redenen waarom Youtubers dat willen. (En eigenlijk ook voor jou als kijker) -Als je abonneert op een kanaal is er een grote kans dat er een of meerdere video's op jouw hoofdpagina verschijnen. Kijk maar op https://www.youtube.com , en als je niet direct een video ziet van een kanaal waarop je geabboneerd bent scroll dan maar naar beneden. -Als je een kanaal hebt met veel abonnees is de kans groter dat het YT-algoritme een video van dat kanaal op de hoofdpagina plaatst. (Bovenstaande zorgen voor meer views, en meer views = meer reguliere reclame-inkomsten.) -Als derde mogelijkheid is het voor de kanaalhouder goed als deze een los reclame/sponsorcontract wil scoren. Zo zie je veel kanalen boven de miljoen abonnees met reclame die ze zelf verzorgen ipv de typische reclame die je na een x aantal seconde kan overslaan. Daarmee samenhangend zie je dan ook vaak gesponsorde reviews bij grote kanalen. Je krijgt niet de nieuwste OLED-TV opgestuurd als je maar 5000 abonnees hebt. -Daarnaast is er nog de reden die wat minder tastbaar is. Je wil natuurlijk groter zijn dan de concurrentie. Ook krijg je bij een groot aantal subs een plakaat van Youtube, de zgn. "play button" Uiteindelijk geeft het dus weer hoe populair je kanaal is (aangenomen dat je geen subs hebt ingekocht). Mogelijke adverteerders zullen natuurlijk ook kijken naar het aantal views per video.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100