Hoe kan ik mijn externe schijf met prive filmpjes casten via laptop?

Hoi hoi,

Ik heb mijn filmpjes ogeslagen op een externe harde schijf en op DVD schijfjes. Nu zoek ik een manier om deze ook af te kunnen spelen op mijn tv (geen smart tv).

Nu heb ik zo n chromecast gekocht (google chromecast) maar het lukt me niet. Dvd afspelen via casten niet. Via de harde schijf kan ik via een vaag appje (videostream) een filmpje afspelen, maar dan doet ie er dus maar 1 en dan loopt ie vast. Ik wil gewoon dat ie de filmpjes allemaal achter elkaar afspeelt. T liefste vanaf mn harde externe schijf, want dat is toch een moderner medium, en anders van dvd s, dan brand ik die wel.

Ik ben er gister de hele avond mee bezig geweest en zeer gefrustreerd, please help! Dit moet toch niet zo moeilijk zijn?

Alvast bedankt,

Jeannette

Weet jij het antwoord?

/2500

Muziek en video's vanaf je computer casten -Open Chrome op je computer. -Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Casten. -Klik op Bronnen Pijl-omlaag. -Klik op Bestand casten. -Selecteer een bestand. -Kies het Chromecast-apparaat waarop je het bestand wilt afspelen. === Een andere mogelijkheid is via VLC-mediaplayer met een youtubeuitlegvideo erbij De uitleg staat weergegeven in de link https://slimhuis.tech/media/vlc-streamen-naar-chromecast/ Open de VLC Media Player Klik op afspelen Druk vervolgens op renderer Selecteer de Chromecast Het streamen kan beginnen!

Toegevoegd op 05 maart 2021 11:11: tekst
Bronnen:
https://support.google.com/chromecast/answ...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100