Mijn Lition DVD speler werkt plots niet meer... waaraan kan dat liggen?

Ik heb gisteren nog een film gekeken, maar vandaag wordt de speler niet meer gevonden door mijn laptop. De speler zelf lijkt ook de DVD's niet meer te kunnen lezen (ook niet de (nieuwe) van gisteren).
Wat ik gedaan heb vandaag is Google Drive opgeruimd (ik had teveel bestanden) en een VPN geïnstalleerd. Ik las dat bepaalde dvd's gecodeerd zijn voor enkel een bepaald gebied, dus ik heb de VPN weer verwijderd in de hoop het hiermee op te lossen. Maar niets helpt.
Enkele keren de laptop terug opgestart, zonder succes.
Wat kan ik nog doen? Ik gebruikt VLC mediaplayer, maar daar ligt het m.i; niet aan. de Lition wordt zelfs niet gevonden (verschijnt niet in de verkenner) hoewel als ik op "apparaten" klik elders, hij wel vermeld staat.
ik heb al getest bij "eigenschappen" van het apparaat, en daar staat dat het correct werkt... maar het "leest" dus niks. Mijn VLC mediaplayer speelt wel bestanden af van mijn laptop zelf. Dus die is oké.

Toegevoegd op 24 januari 2021 22:51: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Niets heeft het eeuwige leven, het zou dus kunnen zijn dat de speler gewoon defect is. Updates van Windows 10 kunnen soms roet in het eten gooien. Opnieuw installeren van de driver zou kunnen helpen: 1. Typ in het zoekvak op de taakbalk 'apparaatbeheer' en selecteer Apparaatbeheer. 2. Druk op de naam van het apparaat en houd vast (of klik op de naam met de rechtermuisknop) en selecteer Apparaat verwijderen. 3. Start de pc opnieuw op. 4. Er wordt geprobeerd het stuurprogramma opnieuw te installeren. Microsoft adviseert onder meer dit: open apparaatbeheer en selecteer het menu Bekijken. Kies Verborgen apparaten weergeven. Vouw IDE/ATAPI-controllers uit en: • Selecteer en klik met de rechtermuis op ATA Channel 0, en klik vervolgens op Installatie ongedaan maken • Selecteer en klik met de rechtermuisknop op ATA Channel 1, en klik op Installatie ongedaan maken • Selecteer en klik met de rechtermuisknop op Standard Dual Channel PCI IDE Controller en klik op Installatie ongedaan maken • Als er aanvullende vermeldingen zijn, klikt u hierop met de rechtermuisknop en kiest u Installatie ongedaan maken • Start het apparaat opnieuw op. Zie ook hier: https://www.groovypost.com/howto/fix-dvd-cd-drive-not-working-missing-windows-10/

Bronnen:
https://support.microsoft.com/nl-nl/topic/...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100