Hoe sluit ik twee schermen aan op een computer met Windows 8?

Ik heb een DVI kabel en een HDMI kabel, waar doe ik wat in?
Moet DVI in pc en in beeldscherm en dan van de ene beeldscherm naar de andere HDMI? Want hij detecteert het 2e scherm namelijk niet zo. Of heb ik soms meer kabels nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Normaal gesproken hebben grafische kaarten meerdere 'heads' oftewel aansluitingen naar een monitor/beeldscherm. De kaarten in het duurdere segment hebben geen DVI meer, maar meerder Display Ports i.c.m mini-HMDI of een combinatie van die twee. Maar het belangrijkste is dat het point-to-point is, dus van de kaart naar het scherm, heeft je kaart 2x DVI, dan ook twee DVI kabels elk één naar beide schermen. Je kunt niet doorlussen(daisy chain) tussen de schermen zoals bij Apple i.c.m Thunderbolt dat wel kan.

Altijd van PC(videokaart) direct naar Monitor. Dus PC(videokaart)>HDMI>Monitor PC(videokaart)>DVI>Monitor "Moet DVI in pc en in beeldscherm en dan van de ene beeldscherm naar de andere HDMI?" Neen! Dat werkt niet met DVI en HDMI. Het kan zijn dat je maar 1 video-uitgang hebt op je PC of laptop. Dan kan wat jij wil helemaal niet.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100