kan ik games downloaden en spelen op me Chromebook?

Ik heb een Chromebook 11 DELL en ik zou graag via steam Games willen spelen, maar ik vroeg me of dat überhaupt kan voordat ik een game koop.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, een Chromebook is geen systeem vergelijkbaar met Windows/x86, en al hoewel Steam ook Linux games aanbiedt is het ook maar de vraag of dat ooit zal draaien. --- Update. ALS je Ubuntu op je Chromebook geïnstalleerd kan krijgen zou je wel de Linux games kunnen spelen. https://www.youtube.com/watch?v=qb-mKrEtxTQ

Toegevoegd op 01 juli 2018 18:29: tekst

Momenteel nog niet, maar er wordt momenteel gewerkt aan ondersteuning voor Debian software, en dus ook Steam, op Chrome OS. (https://tweakers.net/nieuws/138419/chromebooks-krijgen-ondersteuning-voor-linux-apps.html) Als dat er uiteindelijk is kan je gemakkelijk Steam installeren. Je moet ook kijken naar de systeemvereisten van de game in kwestie, en of die wel Debian/Ubuntu ondersteund. Als de game niet op Linux werkt kan je de game ook opzoeken op appdb.winehq.org om te kijken of het met WINE werkt, op wine.org staat ook hoe je Wine installeert, en hoe je de Windowsversie van Steam in WINE installeert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100