Is een low profile videokaart goed voor gaming?

Hallo

Ik heb een dell optiplex 740 desktop. Ik wou een goeie videokaart gaan halen voor gaming bijvoorbeeld Nvidia GeForce GTX 950, maar helaas is mijn computer hier te klein voor dus heb ik een beetje gezocht en toen las ik dat er een low profile videokaart bestaat. Ik heb er al 2 gezien die in mijn computer passen. Namelijk de
Nvidia GeForce GTX 1050 ti low profile en de Nvidia GeForce GTX 750 ti. Mijn vraag is dus is een low profile videokaart goed voor gaming? Als er nog andere suggesties zijn hoor ik het graag. Ik heb hier nog eventueel een foto van mijn computer en de 2 videokaarten. Als je nog een andere videokaart hebt gevonden op internet laat het dan hier weten.

Dell optiplex 740 desktop : https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41FBYDD75ZL._SY355_.jpg
Nvidia GeForce GTX 1050 ti low profile : https://ic.tweakimg.net/ext/i/imagelarge/2001313743.png
Nvidia GeForce GTX 750 ti low profile : https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/61iI7KQ%2BR1L._SL1000_.jpg

Alvast bedankt voor de antwoorden.

Toegevoegd na 5 minuten:
P.S. Is het een goeie videokaart voor games zoals GTA 5?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, een low-profile videokaart is goed voor gaming. De prestatie van een low-profile kaart ligt echter lager dan standaard form-factor videokaarten. Dit is het korte antwoord op je vraag, maar er zitten meer haken en ogen aan dit onderwerp. Als je deze link volgt kom je op een review en benchmark uit waarin specifiek de GeForce GTX 1050 ti low profile en andere soortgelijke kaarten behandeld en getest worden. https://nl.hardware.info/reviews/7033/11/nvidia-geforce-gtx-1050-ti-review-low-end-pascal-benchmarks-gta-v" Je benoemt zelf GTA 5 als spel, de videokaart in kwestie krijgt ook een benchmark met dit spel. De Dell Optiplex 760 is op zichzelf nikszeggend, binnen elke Dell productserie kun je zelf configureren wat je er qua hardware in zet, van low- tot high end. Een goede game PC is een samenhangend geheel van onderdelen, dit bereik je niet met een super videokaart in een verouderd systeem te drukken. Je zult ook de processor en geheugen moeten opwaarderen, en dus ook het moederbord omdat de processor een ander formaat socket gebruikt. Daarnaast zul je ook een zwaardere PSU (Power Supply Unit - de voeding) moeten voorzien om de zware videokaart voldoende prik te geven. Al met al denk ik dat je goedkoper uit bent met een (tweedehands) kant-en-klare game PC want als je je huidige computer compatible wilt maken met de huidige generatie games zullen alleen de kast en DVD-ROM speler overblijven als originele onderdelen.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100