waarom kan een computer zo weer aan-springen als ie uit staat?

Ik lag gisteravond net zo lekker te slapen, en springt m'n computer in een keer aan. Terweil ik wel een kwartier daar voor helemaal heb uitgezet op 'afsluiten/shutting-down'??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat Sankodan hierboven vertelt is niet helemaal waar, WOL kan je PC inschakelen, maar toetsenborden / muis / tekentablet kunnen dat ook, maar ook een klok kan hiervoor zorgen, en als er een spanning-onderbreking is geweest in het huis, en in de BIOS staat dat de computer bij stroomuitval altijd aan moet gaan als de spanning weer terug is, dan gebeurt dat ook. Kortom er zijn meer wegen die naar Rome leiden... Voor WOL moet een magisch pakketje naar je computer worden verstuurd om je PC zover te krijgen te willen starten, ik acht dat zeer onwaarschijnlijk dat iets/iemand midden in de nacht in jouw netwerk een magisch pakketje verstuurt naar jouw PC, dit kan onmogelijk van buitenaf komen omdat magische pakketjes vaak gefilterd worden door de ISP. Om te zien om welke reden de computer als laatst is aangesprongen kun in een command prompt(met verhoogd privilege) het commando: powercfg -lastwake gebruiken. De output is dan zoiets als: Wake Source[0] Wake Source Count -1 Type: Fixed Feature Power Button Hier zie je dus dat de computer is uitgegaan door het indrukken van de aan/uit knop. Hoe je het kun voorkomen kun je lezen in de bron(helaas in het Engels) Toegevoegd na 2 minuten: command prompt = DOS venster

Bronnen:
http://www.howtogeek.com/122954/how-to-pre...

Je vertelt niet wat je besturingssysteem is. In principe kan alleen WOL (Wake-On-Lan) je PC inschakelen als deze volledig is uitgeschakeld. In Windows 8 en 10 kan WOL alleen vanuit slaapstand worden gebruikt (maar vanuit slaapstand zijn er heel veel meer mogelijkheden om een PC weer aan te laten gaan). Wake On Lan kun je uitschakelen in je BIOS. Hoe je dit moet doen hangt van het specifieke model computer af.

Bronnen:
http://pc-en-internet.infonu.nl/tips-en-tr...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100