Wat moet je doen als je verslaafd bent aan Pokemon?

Weet jij het antwoord?

/2500

De apo van je mobiele telefoon verwijderen. Toegevoegd na 6 minuten: En "apo" is een typfout van "app".

Ga vals spelen, dan wordt je verbannen en kan je er niks meer aan doen.

Als je echt verslaafd bent aan zoiets toch onbelangrijks als een spelletje, kun je twee dingen doen : - je helemaal te pletter spelen tot er al HEEL snel geen lol meer aan is omdat je niets nieuws meer kunt verwachten en het een soort "corvee" wordt (oververzadiging) -de app verwijderen en na twee, drie dagen "jeuk" merken dat je eigenlijk ineens weer heel veel tijd hebt voor andere leuke dingen en al heel snel net zo veel behoefte hebt aan pokemon spelen als drie maanden geleden (toen het er nog niet was ;-) Je kunt proberen te doseren en bijvoorbeeld maximaal 1 keer per dag je batterijen leeg spelen (geen powerbank !!), of een maximale tijdsduur, maar in de praktijk werkt dat slecht. Ik zie op het pokemon-forum onder het mom "hardlopers zijn doodlopers" de eerste heftige fanatiekelingen inmiddels al afhaken omdat de lol er inmiddels af begint te raken, er niks nieuws meer te vangen valt, er geen verrassende eieren meer zijn om uit te broeden , kortom, ze min of meer zijn uitgespeeld. Die beginnen ook aardig van hun verslaving af te raken nu. Een verslaving hou je namelijk slechts in stand zolang het middel waar je verslaafd aan bent voorradig blijft, en als de koek op is, is hij op. Probeer in dat geval als een nieuwe update weer echt iets nieuws gaat brengen, er wat "langer mee te doen".

Misschien idd de app verwijderen ik weet niet of je dan ook je account kwijt ben maar verwijder die anders ook!! En een andere hobby zoeken werkt ook of gaan sporten. Hoop dat je hier iets aan hebt.

Ik snap dat als je echt verslaafd bent je niet zomaar de app kan verwijderen er helemaal mee stoppen ik zou het af bouwen zet bijv je timer op je mobiel aan en zodra je tijd voorbij is stop dan ook echt vervolgens zet je de timer elke dag op een kortere tijd

Indienen het echt uit de hand loopt en je de app steeds weer op nieuw installeerd kan je deze via ouderlijk toezicht blokkeren

Je kan je telefoon vervangen door een smartphone van Windows, die heeft geen Pokemon en kom je dus niet meer in de verleiding om het overnieuw te downloaden.

Wat iedereen hier vergeet te zeggen is het volgende. Als jezelf niet van je verslaving afkomt zul je hulp moeten zoeken. Zo werkt dat met elke verslaving. Zolang jij jouw denkwijze niet zelf kan veranderen zal je ten rade moeten gaan bij professionals die jou de hulpmiddelen kunnen aanbieden zodat je het uiteindelijk zelf kan oplossen.

Het is natuurlijk erg makkelijk om te zeggen dat je de app (of spel, wat dan ook) moet verwijderen, niet meer spelen en klaar. Mensen die roken, drugs gebruiken of drinken moeten ook maar gewoon het spul niet meer kopen en stoppen, punt. Zo simpel is het helaas vaak niet. Natuurlijk kun je eerst zelf proberen te stoppen en sommige mensen lukt dit ook echt, maar mocht dit niet lukken en het heeft een enorme negatieve invloed op je leven dan zou ik professionele hulp zoeken, dus even langs de huisarts gaan en het probleem daar met hem/haar bespreken, hij/zij zorgt ervoor dat je de juiste hulp zult krijgen. Heel veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100