Hoe maak ik een back up van mijn e-mail accounts, incl mappen met inhoud?

Ik heb een e-mailaccount bij Caiway. Ik wist niet dat die niet in de cloud wordt opgeslagen, maar alleen op mijn eigen computer staat. Daar kwam ik achter toen enkele maanden geleden mijn computer crashte. Ik had wel 2 back up programma's op mijn computer, nl. een in de cloud en een op een externe harde schijf. Dus ik dacht na de crash: Gelukkig, alles is opgeslagen - dubbel zelfs! Maar dat bleek niet te gelden voor de e-mail bestanden... wat erg, alle mappen kwijt!
Weet iemand hoe ik dat bij een evt. volgende crash kan voorkomen? Is er een manier om een back-up te maken van alleen de e-mailbestanden? (behalve dan de radicale manier, nl. van e-mailaccount te veranderen) En bestaat er een back-up die alles INCLUSIEF de e-mailaccounts opslaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Caiway ondersteunt enkel POP3-accounts en geen IMAP of andere soorten accounts. Het hangt van je e-mailprogramma af waar je bestanden geplaatst worden. Als je Outlook gebruikt, zouden de bestanden hier kunnen staan: station:\Gebruikers\\AppData\Local\Microsoft\Outlook station:\Gebruikers\\Roaming\Local\Microsoft\Outlook station:\Gebruikers\\Mijn documenten\Outlook-bestanden Van die bestanden zou je dus een backup kunnen maken. Als je Windows Live Mail gebruikt: dit programma slaat de database met e-mailberichten, agenda en RSS-feeds standaard op in de map C:\Gebruikers\inlognaam\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail en de contactpersonen in de map C:\Gebruikers\ inlognaam\AppData\Local\Microsoft\Windows Live\Contacts. Je e-mails zijn hier ook verdwenen: https://secure.caiway.nl/webmail/ ?

Bronnen:
https://www.caiway.nl/site/nl/klantenservi...
https://www.schoonepc.nl/instal/backup.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100