Zijn slaap- en sluimerstand alleen op een laptop beschikbaar bij het afsluiten of hoort dit ook op een desktop met Windows 10 te kunnen?

Tot eind januari had ik een laptop met Windows 7 waar ik nog wel eens gebruik maakte van de slaap- of sluimerstand via Menu Start, Afsluiten
Sinds begin februari heb ik echter een desktop PC met Windows 10 waarbij ik deze opties niet zie. Zijn deze opties er niet?

Ik vond deze knoppen handig om te gebruiken als er nog teveel internetpagina's open stonden om even weg te werken (10-15 pagina's meestal wel).
Tevens zie ik bij Windows 10 de knop 'Andere Gebruiker' niet (dat kan ook komen omdat ik mogelijk maar 1 gebruiker aangemaakt heb) evenals ik de knop 'Vergrendelen' via menu Start niet zie (deze opties zaten op mijn laptop wel allemaal onder de knop Afsluiten, nu kan ik deze 2 opties alleen aanroepen via Control/Alt/Delete).
Iemand enig idee hoe deze dingen met Windows 10 werken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op startknop linksonder klik je met de rechtermuis en dan zie je bij "Afsluiten of afmelden"de optie Slaapstand. Beweeg je de muis of druk je op de Shifttoets dan wordt de pc weer wakker. Bij Instellingen zoek ja naar slaapstand en dan kun je instellen dat het scherm bijvoorbeeld na 10 minuten op zwart gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100