Hoe krijg je ergens internet met een internetkabel?

Ik zag laatst iemand op school die had een internetkabel meegenomen en toen had diegene goed internet, maar hoe werkt dat precies?
Ik heb er niet zoveel verstand van namelijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er bestaat niet zoiets als een internetkabel. Wel zoiets als een ethernetkabel ofwel netwerkkabel of patchcable. (begint deze vraag NU al?) Voor dat Wi-Fi er was, werden de meeste PC's en zelfs laptops via een netwerkkabel verbonden met elkaar of met een router. Als de router aangesloten zat aan een modem of zelf ook de functie heeft van modem is op die manier de netwerkkabel ook een deel van de verbinding naar het internet. PC>netwerkkabel>router>netwerkkabel*>modem>coaxkabel/telefoonkabel>muurkastje>nog meer verbindingen(glasvezel) en apparatuur>provider>rest van het internet. Mijn desktop zit nog lekker op een netwerkkabel en dat zal niet snel veranderen. De snelheid zit nu op 1Gb/s, dat haalt Wi-Fi niet zo makkelijk. Zeker niet met obstakels. Toegevoegd na 2 minuten: http://www.ip-camera-beveiliging.com/media/selector/ethernet-kabel.jpg Toegevoegd na 3 minuten: Heb je thuis een desktop staan? Je weet wel zo'n niet draagbare computer met los keyboard en los scherm? Daar zit 9 van de 10 een netwerkkabel in.

Hij heeft vast in de ruimte waar hij zat een aansluit punt gevonden ? kwestie van aansluiten

Hoi World, Hiervoor heb je ten eerst dus een ethernetkabel nodig. Of als je om een internetkabel vraagt in de winkel dan snappen mensen je ook wel hoor. Vervolgens is het een kwestie van het ene eind in je laptop, en het andere eind in het aansluitpunt. Deze aansluitpunten vind je over het algemeen in openbare sociale ruimtes wel. Dus denk hierbij aan scholen en bibliotheken en dergelijke. De reden dat deze verbinding zoveel beter is, is omdat je laptop dmv de kabel verbonden is met de router er veel minder storing is in de verbinding. Hierdoor is je verbinding veel stabieler, en sneller.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100