Is er een programma waarbij je op je computer sms berichtjes kan ontvangen?

Ik zit met een probleem.
De oude SIM kaart is kapot en ik wil m'n contacten terughalen.
Er zitten een paar contacten op m'n SD kaart, maar niet alles dus heb ongeveer een kwart al terug kunnen halen.

Nu heb ik een programma waarbij ik wel What's App kan hebben op mijn pc, alleen als je je wilt registreren voor What's App moet je dus je telefoonnummer invullen.
Ik vul dus m'n oude telefoonnummer in, geen probleem, totdat What's App zegt dat hij je een sms'je moet sturen voor sms verificatie.

Nu is mijn vraag: Is er een programma voor op de pc waarbij je je telefoonnummer kan invullen zodat je sms'jes kan ontvangen op je pc?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om een SMS te ontvangen moet je computer de signalen daarvan kunnen ontvangen. Die signalen zijn niet via het internet beschikbaar. Je PC moet dus een eigen "antenne" hebben om die signalen te ontvangen. Zo'n antenne noemen we een GSM-dongle. Je zult dus eerst zo'n dongle moeten hebben. Dan werkt zo'n dongle ook nog eens niet out-of-the-box. Er moet namelijk een SIM-kaart in. Aan die SIM-kaart is een telefoonnummer gekoppeld die op zijn beurt weer toegang verschaft tot het netwerk van de GSM-provider. Aangezien jij aangeeft dat je SIM-kaart kapot is zul je dus eerst aan een nieuwe werkende SIM-kaart moeten zien te komen. WhatsApp is in principe gekoppeld aan het profiel van je telefoonnummer (vandaar de SMS-verificatie) dus wanneer je nieuwe SIM van hetzelfde telefoonnummer is, dan is dat ook wel handig. Maar gezien je vraag ben je niet van plan met je oude nummer verder te gaan, of heb je zoveel haast dat wachten op een nieuwe SIM geen optie is. In dat geval heb ik slecht nieuws voor je: je contacten terughalen door WhatsApp op je PC te installeren is een doodlopende weg. Om ook nog even concreet antwoord te geven op je hoofdvraag: Ja, er bestaan programmaatjes waarmee je kan SMS'en, mits je een bijpassende GSM-dongle aan je computer gekoppeld hebt. Zonder dongle kan het niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100