Hoe neemt de snelheid van internet af?

Als er veel mensen op een bepaald netwerk zitten ligt dat dan aan de router of ook aan de internetverbinding? Is het zo dat als je met 100 mensen op een 20 mb/s netwerk zit dat het dan 0,2mb/s wordt? Of ligt dit alleen aan de router?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit ligt puur aan logica. Als je 20mb/s krijgt en je verdeeld dat over 100 man is dat 20/100. Je router kan meer aan, maar dan moet je een sneller abbonement afsluiten. Toegevoegd na 12 seconden: verdeelt Toegevoegd na 24 minuten: Maar als je de enige bent die daadwerkelijk wat downloadt krijg je natuurlijk de vol 20mb/s. Toegevoegd na 34 minuten: Wat je router wel kan bepalen is welke dienst meer bandbreedte toegwezen krijgt als de verbinding door meerdere gebruikers/diensten wordt volgetrokken. https://nl.wikipedia.org/wiki/Quality_of_service Toegevoegd na 23 uur: Als je hebt over wat er gebeurt tussen de wijkcentrale van Ziggo dan werkt het zo. Stel dat er 100 mensen in de wijk zijn met allen een 20Mb/s abbonement. Dan boekt de provider in die wijk geen 20x100 maar 20x25 Mb/s in. De provider weet namelijk dat nooit iedereen tegelijk voluit gaat zitten downloaden, dus in praktijk heb je daar zelden tot nooit last van. Als er maar een persoon zou gaan downloaden zou deze theoretisch 20x25Mb/s kunnen gebruiken ECHTER de router kan dat niet aan en de techniek/kabel tussen huis en centrale ook niet. De router wordt daarnaast sowieso al afgekapt op 20Mb/s (deze zal best 100 of 200 Mb/s aan kunnen) maar dat heb je zo "afgesproken" met de provider. Met DSL heb je het probleem dat afstand tussen centrale en huis de snelheid vermindert ongeacht het aantal gebruikers.

De snelheid van internet wordt bepaald door de bandbreedte vam de verbinding. De totale bandbreedte van een internet verbinding is veel groter dan ve bandbreedte die je op basis van een abonnement krijgt toegewezen. Er zijn allerlei technieken die ervoor zorgen dat de bandbreedte goed verdeeld wordt. Daarnaast verschilt het gebruik nogal. Een site als goeievraag verbruikt veel minder bandbreedte dan het streamen van een film in HD, en het zou nog, minder zijn als als die reclames er niet in zouden worden gestopt. Er wordt dus geen 0,2 mb/sec toegewezen als je met 100 man op een 20 mb netwerk zit. Zie het als een snelweg. Als het niet te druk is gaat de doorstroming goed maar er is een omslagpunt waarbij het verkeer opeens veel trager wordt door de drukte. In internetverkeer uit zich dat door trage respons en wachtrijen. In het verkeer is dat langszaam rijden en files.

Dat ligt er ook aan hoe de verdeling van het netwerk in jouw router is. Als je bijvoorbeeld 100 mensen op 20 mb/s hebt en die zijn allemaal Online kan het zijn dat de een wat meer snelheid krijgt dan de ander

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100