Kan het zijn dat als er drinken over het toetsenbord van je macbook is gevallen dat dat pas paar een paar weken gaat plakken?

Er er is een paar welen geleden door een vriend van mij drinken over mijn macbook gevallen. Nu beginnen de knopjes pas te plakken kan dan daar door komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan best daardoor komen. Als je er niet al te veel last van hebt, kun je het zo laten tot het vanzelf wegslijt. Heb je er wel last van of slijt het niet, zoek dan tijdelijk ( 1 week of zo) een ander toetsenbord. Het plaktoetsenbord houdt je een een minuut, misschien 2, onder een lauwe kraan zodanig dat het water er ook meteen weer vanaf stroomt. Uit laten lekken en op een warme plaats laten drogen. Als het warmer is dan jij kunt vasthouden, dan is het te warm. Afhankelijk van hoe warm die plek is kun je het na een dag al proberen, anders liever na een dag of 3. Werkt het toetsenbord weer dan ben je klaar. In de droogtijd kun je wel vast proberen of die toetsen nog plakken. Zo ja dan de behandeling herhalen. Werkt het na een keer of wat nog niet, dan is het pech gehad. Nieuwe toetsenbord kopen is waarschijnlijk stukken goedkoper dan er een prof naar laten kijken. Hij kan hooguit iets schoonmaken, reserveonderdelen zijn er doorgaans niet.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100