wat is het lettertype van apple?

Of althans het lettertype op de foto.

Toegevoegd na 2 minuten:
Ik dacht in ieder geval dat het van apple was, niet zeker.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kan je niet zo precies zien. Er zijn er zoveel. Het lijkt wat op Tahoma een lettertype dat ook Windows in het assortiment heeft. Ook kan de grafisch ontwerper een eigen afgeleide hebben gemaakt. Het valt op dat de letters tegen elkaar aan staan. Ook daar zijn trucjes en programma's voor die te ver gaan om hier zo uit te leggen. Onthoud maar dat het aanmaken of downloaden van een zgn. TrueType-bestand voldoende is om een extra eigen ont op je Apple- of Microsoft-computer te gebruiken. Tegenwoordig bestaat er ook iets als OpenType

Bronnen:
http://www.microsoft.com/typography/whatis...
http://www.truetype-typography.com/tthist.htm

Waarschijnlijk is dit het lettertype Folio. En anders zou het ook de Univers kunnen zijn. Het verschil tussen deze twee zie je vooral in de letter k. Maar die zit nou net niet in je voorbeeld. Verder is de spatiëring tussen de letters heel erg verkleind waardoor de letters tegen elkaar staan.

Volgens mij is het gewoon Arial. Je kan de spatiëring (zoals in je voorbeeld) tussen de letters aanpassen in een grafisch programma, zoals Coreldraw, Paint shop of Photoshop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100