Waarom ligt mijn wifi er zo vaak uit?

Ik heb een Linksys E1200 draadloze router, maar de verbinding is erg slecht. Het gebeurt regelmatig dat alle verbonden apparaten ineens geen internet meer hebben, en dat de router dan herstart moet worden voordat deze het weer doet. Ik heb onlangs een firmware-upgrade uitgevoerd, maar het heeft niks opgelost want daarvoor had ik er ook al last van.

Weet iemand wat hier de oorzaak van is? En wat ik hiertegen kan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een veel voorkomend probleem met die routers.. Het bereik is ook totaal niet denderd. Download even insiDDer en kijk even naar de kanalen van je buren. Als buurman a op kanaal 3 zit en buurman b op kanaal 9 zet jou router dan even handmatig op 6. Het beste is dus als je zorgt dat je van alle kanalen om je heen 3 verwijderd zit. Dat verhelpt 98% van het uitvallen. Linkje erbij voor insid

Bronnen:
http://inssider.m.nl.softonic.com

Als je een (vrij) nieuwe modem hebt, is die mogelijk ook draadloos. Dat was bij mij het probleem, een jaar of 2 geleden. De modem en de router verstoorden elkaars wifi-signaal. Toen ik de router had verwijderd, was het meteen opgelost. De naam en toegangscode van het netwerk waarmee ik verbinding moest maken, stonden op de achterkant/bodem van de modem.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100